12. Festival šparuga u Lovranu

Festival šparuga

U Lovranu će se od 14. do 29. travnja održati 12. Festival šparuga. Prvi Festival održan je u travnju 2001., a prvi restoran koji je nudio domaće šparuge je restoran Riviera iz Lovrana. Njegov vlasnik i kuhar Rutar Josip je uz tradicionalnu fritaju nudio i druga jela u kombinaciji sa šparugama.

Divlja šparuga koja raste na obroncima Učke poznata je gastronomska delicija, a kvalitetu i poseban okus daje joj aerosol (kombinacija morskog i planinskog zraka). Veliki je broj recepata na koji se šparuga može pripremiti, a najpoznatija je “fritaja” (jaja, divlje šparuge i pršut).

U 12. Festivalu šparuga sudjeluju sljedeći ugostiteljski objekti: restoran Kvarner, hotel Excelsior, hotel restoran Villa Astra (uz prethodnu najavu i rezervaciju), hotel restoran Draga di Lovrana, restoran Knezgrad, restoran Riviera, restoran Štanger, restoran Lovranska vrata, restoran Stari grad, konoba Kali – Medveja, oštarija Bellavista, buffet Stubica, Lovranski pub i Wine bar Loza.

U nedjelju, 15. travnja na Trgu slobode održat će se glavna fešta od šparuga s bogatim zabavnim i gastro programom:
17:00 sati grupa „Pešekani“
19:00 sati VELA FRITAJA od 1.000 jaja i 30 kg divljih šparuga u tavi promjera 2
metra koju će spraviti chef Boris Mihovilić
– Puhački orkestar Lovran
20:00 sati grupa „Pešekani“

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.