2. Festival samoniklog bilja

U Kršanu će se održati od 29. travnja do 1. svibnja, pod velikim šatorom na igralištu Sportsko-rekreativnog centra Pristav, održati 2. Festival samoniklog bilja.
Posjetitelje očekuju predavanja, radionice i okrugli stolovi, kako bi se što bolje upoznali s namjenom i načinom upotrebe samoniklih biljaka u gastronomiji i u fitoterapiji te o mogućnostima uzgoja na gospodarstvima u smislu poticanje tzv. zelenog poduzetništva, pripremanje uživo gastronomskog stola.

Festival samoniklog bilja dio je promidžbene aktivnosti projekta Samoniklo bilje u turističko-ugostiteljskoj ponudi a podrazumijeva:
– privlačenje posjetitelja u destinaciju na izletničke ture, posebno jer se animiraju u predsezoni,
-valorizacija ugostiteljske ponude na području Općine Kršan u smislu edukacije pripreme autohtonih jela uz upotrebu izvornih prirodnih namirnica – samoniklog bilja (aromatično, začinsko i ljekovito)
-valorizaciju ostalih oblika aktivnosti na temu samoniklog bilja vezanih uz edukaciju i animaciju posjetitelja

Sudionici festivala biti će ugostitelji, izlagači koji se bave proizvodnjom i prodajom pripravaka od samoniklog bilja u gastronomiji i farmaceutici, predavači iz područja gastronomije, nutricionizma, fitoaromaterapije i botanike, djeca osnovnih škola sa područja općine Kršan i mnogi drugi.

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.