4. Zagreb Wine Gourmet Festival 2011

U Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, danas i sutra će se održati 4. Zagreb Wine Gourmet Festival 2011. – najprestižnija vinska manifestacija u Hrvatskoj. Na dvodnevnoj izložbi enologije i gastronomije, predstavit će se gotovo 500 vrhunskih vina iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Austrije, BiH, Francuske, Španjolske i Južne Afrike.

I ove će godine vina predstaviti proizvođači osobno, a osim degustacije vina, posjetitelji Festivala pozvani su uživati u delicijama koje će pripremati ponajbolji chefovi iz Hrvatske i inozemstva, konkretno Švedske, Brazila, Italije, Francuske, Slovenije i Austrije. Chefovi, od kojih neki ponosno nose Michelinovu zvjezdicu, predstavit će uzbudljiv svijet svojih nacionalnih gastronomija.

Među ovogodišnjim VIP gostima Zagreb Wine Gourmet Festivala su Nicolas Joly, poznati francuski vinar zvan i ocem biodinamike; Sarah Kemp, urednica izdanja britanskog Decantera i Christelle Guibert, direktorica degustacija Decantera; Gabriella i Ryan Opaz, osnivači Catavina; Peter Moser, urednik Falstaffa, te Joseph Schuller, MW. S američkog kontinenta dolaze Cliff Rames, osnivač bloga Wines of Croatia te vodeći trgovci hrvatskim vinima u SAD, Daniel Pedisich – Oenocentric Ltd; Franck Dietrich i Stetson Robbins – Blue Danube Wine Co. te Jay Wisniewski, Empty Glass Wine Co.

Svečana večera na kojoj će kuhati 6 renomiranih chefova, tradicionalno će se održati u hotelu Westin 24.02, a sastavljena je od 6 slijedova i 6 vrsta vina. Svečana večera je ujedno i otvorenje Festivala koji za posjetitelje otvara svoja vrata u petak, 25.02.

Zagreb Wine Gourmet Festival 2011. namijenjen je F&B managerima, proizvođačima vina, trgovcima vinima i distributerima, novinarima i svima koji su zainteresirani za hrvatska i internacionalna vina te vrhunsku gastronomiju.

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.