40 godina opatijskog kongresnog turizma

Kao neprikosnovena kraljica hrvatskog turizma, Opatija svojim smještajem, povijesnom baštinom i blagom klimom već više od 160 godina privlači goste iz čitavog svijeta. Jedan od segmenata u kojima prednjači svakako je bogata i odlično organizirana kongresna ponuda.

Opatijski Grand Hotel Adriatic, hotel s najdužom tradicijom u kongresnom turizmu na hrvatskoj obali Jadrana, ove godine slavi velikih 40 godina pružanja usluga kongresnog turizma.

Od svečanog otvaranja Kongresne dvorane dana 21.05.1971 godine održavanjem godišnje skupštine FIS-a (International Ski Federation) s 2000 sudionika iz 42 zemlje do danas Grand Hotel Adriatic s poznatom profesionalnošću, stručnom tehničkom podrškom, najmodernijom audio-vizuelnom opremom uspješno posluje na domaćem i međunarodnom tržištu.
Godišnje se u hotelu održava oko 200 raznih kongresa, konferencija i skupova . Kroz dugogodišnje kongresno poslovanje hotel je izgradio imidž vrhunskog i pouzdanog partnera u kongresnom poslovanju te je jedan od vodećih kongresnih hotela u Hrvatskoj.

Smješten u neposrednoj blizini centra Opatije, s prekrasnim pogledom na Kvarner, hotelski kompleks nudi izvrstan smještaj i hranu, vrhunsku opremu, tehničku podršku, savjetovanje i niz drugih usluga nužnih za uspješno održavanje raznih vrsti sastanaka. Korisnicima je na raspolaganju osam dvorana za sastanke različitog kapaciteta, a dragulj kongresnog centra svakako je najveća dvorana s 550 mjesta, izvedena u obliku amfiteatra , koja ove godine u svibnju slavi svoj 40–ti rođendan.

Grand Hotel Adriatic dosad su birale najuglednije domaće i inozemne tvrtke i organizacije, a jedan od skupova međunarodnog značaja u hotelu će se održati i 9. i 10. lipnja. Riječ je o 2011 SEE Management Forumu, međunarodnom savjetovanju koje će okupiti vodeće ekonomiste, poslovne ljude i sveučilišne profesore iz više od deset europskih zemalja. Tema savjetovanja su gospodarski izazovi pred zemljama jugoistične Europe u idućih deset godina, na putu njihove konačne integracije u Europsku uniju.
Organizatori skupa su Hrvatsko društvo ekonomista na čelu s prof. dr. Ljubom Jurčićem te Savez ekonomista Srbije i Poslovna škola Bled (IEDC), jedna od najboljih takve vrste u regiji.
Očekuje se dolazak državnog vrha, dok će u panel diskusijama sudjelovati neki od vodećih gospodarstvenika u regiji, poput prvog čovjeka koncerna Agrokor Ivice Todorića i predsjednika uprave INA-e Zoltana Aldotta.

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.