Prepustite se čaroliji Adventa u Koruškoj i posjetite Klagenfurt – grad koji će vas očarati adventskim koncertima, sajmovima i Adventu iznad oblaka.

Polazak iz Rijeke u jutarnjim satima i vožnja udobnim putničkim kombijem kroz Sloveniju prema regiji Koruška i njenom glavnom gradu – Klagenfurtu. Prije upoznavanja Klagenfurta, upoznat ćemo svijet u malom i zastati u svijetu minijatura – Minimundusu. 170 minijaturnih građevina iz pedeset država svijeta izgradili su profesionalni graditelji modela i visoka tehnička učilišta od izvornih materijala. Osobito je zanimljiv Space Shuttle, koji svakog sata demonstrira start uz dim i vatru te se podiže tri metra iznad zemlje.

Photo: http://www.advent.koruska.com

Photo: http://www.advent.koruska.com

Nakon zabavnog parka minijatura, prošetat ćemo uz obale jezera Worthersee, te se uzdići na vidikovac Pyramidenkogel, visok 100 m, zaštitni znak regije Wörthersee koji na poseban način osvjetljava adventsko nebo. Na 920 m nadmorske visine posjetitelje očekuje jedinstveni pogled uokolo na zimski jezerski krajobraz. Advent na Pyramidenkogelu idealno je mjesto za uživanje u zimskom suncu danju i promatranje neba u iščekivanju božićne zvijezde u večernjim satima!

Grad Klagenfurt nudi pregršt sadržaja za djecu i roditelje: ispred Vijećnice naići ćete na divovske knjige visoke 3 m koje pritiskom na dugme, pripovijedaju adventske priče. Možete uživati i u vožnji kočijom središtem grada, te obići štandove i kolibice koje nude topli napitak i domaća koruška jela.

Na trgu kod katedrale Domplatz očekuje vas tradicionalni Božić uz pečene jabuke, zvijezde od slame i ručno puhane kuglice za božićno drvce. Ne zaboravite kupiti božićne ukrase, rukom izrezbarene figurice, svijeće, božićne kolačiće i ostale slatke delicije.

Ispunjeni doživljajima Adventa, u večernjim satima vratit ćemo se u Rijeku.

ADVENT KLAGENFURT, 16.12.

CIJENA:

Odrasli……………. 190 kn
Djeca………………  150 kn

Cijena uključuje:
– prijevoz kombijem
– turističkog pratitelja
– organizaciju putovanja
– osiguranje jamčevine
– osiguranje od odgovornosti

U cijenu nije uključeno:
– ulaznica u Pyramidenkogel (11 EUR odrasli, 5,50 EUR djeca, obiteljske ulaznice)
– ulaznica u Minimundus ( 19 EUR odrasli, 10 EUR djeca, obiteljske ulaznice)
– ulaznice za ostale kulturno-povijesne zanmenitosti
– osobna potrošnja

Mjesto polaska: Decathlon Rijeka (parking)
Vrijeme okupljanja: 6:45 -7:00
Vrijeme polaska: 7:00
Vrijeme povratka: u večernjim satima
Rezervacija: zaključno do 13.12.

Minimalan broj putnika: 6

NAPOMENA: obavezno ponijeti putnu ispravu
(osobna iskaznica, putovnica)