Ashley Colburn ponovo na Kvarneru

ashley colburn

Američka televizijska novinarka i producentica Ashley Colburn, čiji je dokumentarni film Wow Croatia nagrađen je prije tri godine prestižnom američkom nagradom Emmy i koja je prije dvije godine snimila putopisni serijal Čuda Hrvatske, ovih dana ponovo snima po Kvarneru. Naime, u organizaciji turoperatorske agencije Taste of Adriatic, od 16. do 20. ožujka Ashley Colburn će s kolegom Danielom Cohenom Griliopoulosom iz Time Out Croatia boraviti na području Primorsko-goranske i Istarske županije.

Dvoje novinara će riječima, slikom i snimkom upoznati svoje čitateljstvo i gledateljstvo s gastronomskom ponudom i tradicijom sjevernog Jadrana. Na tome će putu sudjelovati u izradi mesa ispod čripnje na agroturizmu Ograde; prošetati Pazinskim kaštelom i Humom, najmanjim gradom na svijetu gdje će isprobati bisku i jela temeljena na tartufima; te jesti boškarina i proučiti kako se radi istarski pršut u Tomažovoj konobi kraj Lovreča.

Na Kvarneru će se ovi gosti upoznati više o goranskoj i liburnijskoj kulinarskoj baštini. Posjet Gorskome kotaru započinjemo kušanjem biljnih likera kod Vida Arbanasa u Lokvama, a ovo gastroputovanje se nastavlja s goranskim ručkom u Goranskoj kući, restoranu hotela Risnjak u Delnicama. Posjetiti ćemo i nagrađivani restoran hotela Mance, te novootvoreni muzej u Brodu na Kupi, kako bi se i taj dio Gorskoga kotara što bolje pozicionirao u turističkoj ponudi ovoga kraja. Večera temeljena na divljači će biti pripremljena u restoranu Breza u Ravnoj Gori, prije čega će se novinarima predstaviti i manifestacija Plodovi gorja.

 Liburnija je predstavljena kroz ponudu agroturizma Manjon u Rukavcu kraj Matulja, koji je poznat i po svojoj farmi puževa. Kao posebnu atrakciju izdvojili smo grad Kastav, sa svojom tradicionalnom peknjicom i bačvarijom, a večera će biti održana u cijenjenom restoranu pepe Nero kraj Rubeša. Prije toga, u jutarnjim satima, novinari će osjetiti i duh stare Opatije te će se u vili Angiolini pripremiti čajanka u opravama iz carskih vremena.

Ovaj put se ostvaruje u suradnji Taste of Adriatic i potporom Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice Kvarnera, Turističke zajednice Istre, Croatia Airlinesa, agroturizma Ograde i agroturizma Manjon, Turističke zajednice Grada Kastva, Turističke zajednice Grada Delnica te Turističke zajednice općine Ravna Gora.

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.