Astronomski centar u kolovozu

Astronomski centar Rijeka, jedini centar koji objedinjuje zvjezdarnicu i digitalni planetarij u Hrvatskoj i šire poziva vas na retrospektivni program u kolovozu koji donosi već prikazivani ali uvijek rado gledani animirani film Utrka do Zemlje (sinkroniziran na hrvatski jezik). Isti će se prikazivati svakim danom od utorka do subote s početkom u 21 sat. Petkom, s početkom u 22 sata, za posjetitelje će se održavati live prezentacija Vodič noćnim nebom – ljeto. Subotom, nakon filma (u 22 sata), posjetitelji mogu razgledavati nebo uz stručno vodstvo i to u zvjezdarnici samog Centra kroz teleskom Meade LX 200 (otvor objektiva 16˝; max. Korisno povećanje: 800 puta), a u slučaju dobrih vremenskih uvjeta.
Svakako ističemo i program za strane turiste u digitalnom planetarijumu – film na talijanskom jeziku, Utrka do Zemlje. Isti će se prikazivati svake srijede s početkom u 22 sata.

Napominjemo i vanredni program povodom meteorskog roja Perzeida koji će se prikazivati u digitalnom planetariju Astronomskog centra Rijeka i to od 8. do 13. kolovoza 2011. godine. Vanredni program je zapravo live prezentacije u planetariju gdje će se uz simulaciju meteorskog roja ujedno moći saznati što su meteorima, kako nastaju, kako se vide i  kako ih možemo promatrati. Prezentacija počinje u 21 sat prije redovnog prikazivanja filma Utrka do Zemlje.
Inače, maksimum ove jedinstvene prirodne pojave, poznatije pod nazivom Suze sv. Lovre, moći će se golim okom promarati 13. kolovoza.

Cijena ulaznica:
Planetarij (10 kuna djeca, studenti, umirovljenici; 20 kuna odrasli)
Zvjezdarnica (10 kuna)

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.