Biciklijada Otvorenje trase Parenzane

U subotu i nedjelju, 26. i 27. studenoga 2011. godine održat će se biciklijada povodom otvaranja Parenzane, stare željezničke pruge koja je povezivala Trst i Poreč. Sudionici biciklijade će tijekom dva dana voziti trasom Parenzane kroz slovenski i hrvatski dio Istre.

SUBOTA, 26.11.2011.
U subotu je okupljanje u Luciji (nedaleko Pirana u Sloveniji) u 9:00 sati, na makadamskom parkiralištu kod marine, odakle kreće i biciklijada u 10:00 sati. Put nas vodi preko granice u Hrvatsku, sve do Buja gdje nas, na parkiralištu ispred željezničke stanice, dočekuju domaćini iz Buja s okrjepom. Nakon predaha vraćamo se istim putem natrag do Lucije, gdje će biti zaključak prvog dana uz ručak za sve sudionike. Također će biti predstavljen projekt Parenzana II.

NEDJELJA, 27.11.2011.
U nedjelju je okupljanje predviđeno u 9:00 sati, ponovo na parkiralištu kod željezničke stanice u Bujama, gdje startamo u 10:00 sati na trasu Parenzane. Prva okrjepa na trasi bit će u Grožnjanu, uz razgled prelijepog gradića. Nakon toga nastavljamo po iznimno atraktivnoj dionici do Livada, gdje ćemo posjetiti muzej Parenzane i okrijepiti se prije uspona na Motovun.
Dolaskom u Vižinadu obići ćemo maketu lokomotive, okrijepiti se te nastaviti novouređenom dionicom Parenzane prema Poreču. Završetak vožnje bit će u Poreču, na Peškeri, nedaleko zadnje službene stanice nekadašnje Parenzane. Uz ručak (predviđen oko 15h), bit će nekoliko riječi o projektu.

Povratak u Buje organiziran je autobusima (za sudionike) i kamionima (za bicikle).
Pored brojnih okrjepa, sudionici će dobiti na poklon i prigodni suvenir, a dobar provod je zagarantiran!

PRIJAVE
Sve koji planiraju sudjelovati na biciklijadi, ljubazno molimo da se prijave putem našeg online obrasca za prijavu, kako bismo lakše planirali točan broj sudionika. Link na prijavu nalazi se OVDJE.

STARTNINA I DUŽINA DIONICA
Nema startnine, kilometri: cca 45 i cca 65 km.

SMJEŠTAJ
Za sve sudionike koji žele prenoćiti u blizini biciklijade sa subote na nedjelju, predlažemo da se obratite na naše Bike & Bed objekte.
Popis Bike & Bed objekata možete naći OVDJE.

Napominjemo da postoje tri vrste smještaja (Bike & Bed, Boutique Bike hoteli i Bike hoteli).

Za dodane informacije javite se:

Info & Booking centar Istre
Tel.  +385 (0) 52 88 00 88
Fax. +385 (0) 52 85 84 00
E-mail: info@istra.com

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.