Bicikliranje po Kvarneru

Nakon duge, hladne i ne baš snježne zime, konačno je stiglo suho i sunčano vrijeme te prave, proljetne temperature. Početak je travnja i pravo je vrijeme za biciklističke izlete. Ovisno o Vašoj kondiciji, oni mogu biti višesatni, cjelodnevni ili čak višednevni. Ako ste spremni ovog proljeća za avanture na dva kotača, pozivamo Vas na zanimljivo upoznavanje najljepših dijelova Kvarnera. Biciklom možete tako na najbolji mogući način razgledati otoke Krk, Rab, Pag, Cres i Lošinj. Na ovoj višednevnoj turi obećajemo super ekipu i ugodnu atmosferu.

Program 5-dnevne biciklističke ture (27.4. – 1.5.):
1. dan: KRK – LOPAR – RAB
Individualni dolazak u pristanište grada Krka i smještaj na brodu. Plovidba do sjevernog dijela otoka Raba i iskrcavanje u Loparu gdje počinje bicikliranje. Lopar okružuju čak 22 pješčane plaže među kojima je najveća i najpoznatija Rajska plaža. Biciklističko druženje će se tog prvog dana odvijati po sjevernom dijelu otoka do Raba – grada stoljetne turističke tradicije. Nakon razgledavanja same gradske jezgre, slijedi večera i noćenje na brodu (15km).

2. dan: RAB – LUN – MANDRE
Nakon doručka plovidba do otoka Paga koji je poznat po izvrsnom vinu, ovčjem siru, maslinovom ulju i paškoj čipki. Iskrcaj u mjestu Lun i bicikliranje preko Novalje i slikovitog Kolana sve do ribarskog mjestašca Mandre. Večera i noćenje na brodu (30 km).

3. dan: MANDRE – LOŠINJ – OSOR – PUNTA KRIŽA – BAŠKA
Po doručku slijedi vožnja brodom do Lošinja. Područje Malog i Velog Lošinja poznato je kao klimatsko lječilište zbog ugodnih vremenskih uvjeta i borove šume. Bicikliranje započinje u Lošinju. Put vodi pored bujnih grmova lovora i smokve do Osora i Punte Križe. Slijedi vožnja brodom do Baške na otoku Krku.Večera i noćenje (50 km).

4. dan: BAŠKA – KRK
Doručak. Bicikliranje po južnom dijelu otoka prema Vrbniku i nadalje prema Krku. Poslijepodne razgledavanje glavnog otočnog mjesta (romanička katedrala iz 12. stoljeća, dijelovi zidina iz doba Rimskog carstva…) U poslijepodnevnim satima predviđeno je i slobodno vrijeme za kupnju suvenira, sunčanje, a možda i kupanje. Večera i noćenje na brodu (20 km)

5. dan: ODLAZAK
Nakon doručka individualni odlazak kućama.

Cijena 5-dnevnog bicikliranja po Kvarneru od 299 € uključuje:
– 4x polupansiona (doručak i večera na brodu)
– smještaj u dvokrevetnim kabinama
– posteljinu
– vodiča koji biciklira sa skupinom

Doplate:
– lučke i boravišne pristojbe 20 €
– jednokrevetna kabina 105 €
– ulaznice na putu

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.