Biciklistički desant na Grobnik

Više od 300 ljubitelja bicikliranja okupilo se na preduskršnju subotu na Grobničkom polju povodom 2. XC maratona Grobnik Lisac i Biciklijade. Lijepo, sunčano vrijeme te idealna temperatura oko 20°C izmamila je veliki broj onih koji su željeli provesti dan na otvorenom u velikom društvu. Čak se ni organizatori ove manifestacije, BK Kadena i TZ Čavle, nisu nadali ovolikom broju biciklista.

Sama manifestacija je podijeljena na dva dijela – rekreativni i natjecateljski. Oko 80 onih s natjecateljskim ambicijama su se uputili na 38 kilometara dug maraton od Čavli, preko Jelenja i Podkilavca te iznad izvora Rječine do Lisca. Oni koji su htjeli subotnje bicikliranje iskoristiti u laganijem ritmu, njih oko 250, su iz Čavli krenuli prema Dražicama i Podkilavcu te kroz predio Borovica stigli do Automotodroma Grobnik. Nakon kruga po grobničkoj pisti zaustavili su se i kod grobničkih labirinata (s vanjske strane zagrebačkog zavoja piste) te uz aerodomsku pistu nastavili do Soboli te se uspeli do kaštela Grada Grobnika. Nakon 27 odvoženih kilometara svima je itekako prijao grobnički grah.

U svakom slučaju, velike pohvale organizatorima na trudu, ali isto tako moramo napomenuti da se uz male popravke detalja može očekivati sljedeće godine još veći broj sudionika.

VIDEO 1

VIDEO 2

VIDEO 3

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.