Bundeve na 1001 način

U organizaciji Turističke zajednice Grada Vrbovskog i ove će se godine 8. i 9. listopada održati tradicionalna VII. Bundevijada – izložba autohtono uzgojene hrane i običaja Gorskoga kotara.
U bogatom dvodnevnom programu moći ćete doživjeti i okusiti pravu goransku priču. Uz brojna uprizorenja zaboravljenih običaja , tradiciju i baštinu otputovati ćete u neko drugo vrijeme . Vrijeme u kojem je topli domaćih kruh mirisao selom , a razdragani dječji smjeh odzvanjao dvorištima.
Poseban dio priče vezan je uz starinska i nesvakidašnja jela, te brojne izlagače koji će Vam na svojim bogato urešenim štandovima ponuditi pravu paletu proizvoda uzgojenih isključivo na domaćoj eko proizvodnji. Osmjeh na lice izmamiti će Vam i izrađivači tradicijskih suvenira, djeca kroz brojne pastirske igre, te uvijek jednako zanimljivo natjecanje za najmanju, najinteresantniju i najtežu buču. Birajte naj slatko i slano jelo od buče ili jednostavno uživajte u cjelodnevnom nastupu mnogobrojnih kulturno-umjetničkih društava. Pozivamo Vas i na snimanje jedinstvene milenijske fotografije poznatog fotografa Šime Strikomana koje će se u 12,00 sati održati na stadionu NK Vrbovsko. Program manifestacije oba će dana trajati od 10,30 do 18,30 sati.

Okusite i doživite pravu goransku priču. Dobro došli na Bundevijadu u Vrbovsko!

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.