Bura i snijeg otkazuju karnevalska događanja

Kako je za ovu subotu, 11.2.2012. godine najavljena loša vremenska prognoza od strane Državnog hidrometeorološkog zavoda, Dječja karnevalska povorka i Maškarani rally Pariz – Bakar se odgađaju i održat će se u subotu 18. veljače. Dječja karnevalska povorka će krenuti u 13 sati na riječkom Korzu, dok će Maškarani rally krenuti s Krimeje (pored pizzerie Pariz) 10,05 sati. Osim toga, neki programi u sklopu Karnevala morali su biti potpuno otkazani – zbog najavljenog jakog vjetra šator Zagrebačke pivovare će moći biti postavljen tek idući tjedan zbog čega neće biti koncerata Koktelsa i Gazdi u petak 10. veljače i Marijana Bana i Diktatora te Belfast Fooda u subotu 11. veljače. Ostali koncerti u šatoru u zadnjem karnevalskom vikendu ostaju po rasporedu od ranije.

Unatoč odgodama, pojedina karnevalska događanja u Rijeci će se ipak održati. Tradicionalna manifestacija Maškarani Pehin će se održati u nedjelju 12. veljače od 11 sati na Pehlinu, u sklopu kojeg će dvadesetak karnevalskih grupa proći stazama kojima su prolazili njihovi preci. Isti dan, u 19.30 sati svoj obol Karnevalu, kao i svake godine, dat će Gradska glazba Trsat – Rijeka svojim Tradicionalnim karnevalskim koncertom u Hrvatskoj čitaonici Trsat i to izvođenjem filmskih glazbenih tema i dobrih starih evergreena, a pod ravnanjem dirigenta Stjepana Vadlje.
Izbor princa i princeze Riječkog karnevala će se održati u nedjelju 12.2. s početkom u 16 sati na 4. katu Tower Centera te se pozivaju svi mališani da se prijave za ovaj veseli izbor koji im može donijeti laskavu titulu te bogate i slatke nagrade. Sljedeći tjedan, u srijedu 15. veljače, karnevalisti imaju priliku pokazati i svoju humanitarnu stranu u sklopu dobrovoljnog davanja krvi na Transfuziologiji riječkog KBC-a od 15 do 19 sati.

Problema s lošim vremenom imaju i u Opatiji. S obzirom na prognostičke najave o pogorašnju vremenskih uvjeta ovog vikenda te da je na snazi prvi stupanj pripravnosti zimskih službi, na današnjem sastanku organizatora opatijskih karnevalskih zbivanja održanom sa gradonačelnikom Opatije Ivom Dujmićem odlučeno je kako se održavanje Opatijske pusne Girandole i Balinjerade, predviđeno za subotu 11. veljače i nedjelju, 12. veljače 2012. otkazuje za sljedeći vikend. Balinjerada se odgađa za narednu subotu, 18. veljače, ukoliko vremenski uvjeti dopuste održavanje.
S obzirom na to da se otkazuje i održavanje Girandole, koja je bila predviđena za subotu, 11. veljače, pozivaju se svi zainteresirani za Girandolu, s obzirom na to da ulažu veliki trud, sredstva i vrijeme u pripreme i izradu kostima da, ukoliko žele, u subotu 18. veljače nakon Balinjerade prošeću rutom predviđenom za Balinjeradu. Ruta je od raskrižja ulica Viktora Cara Emina i Radničke ulice do Trga Vladimira Gortana. Taj dio ceste M. Tita bit će zatvoren za promet od 9.00 do 16.00 sati u subotu, 18. veljače.

Organizatori karnevalskih događanja u Lovranu, o istima će se očitovati sutra.

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.