Buzeštinom na 2 kotača

U nedjelju, 5. lipnja s početkom u 14:30 sati će se održati Boh Buzet Biciklijada. Rekreativnog je karaktera, a namijenjena je prvenstveno popularizaciji biciklizma i upoznavanju zanimljivih dijelova Buzeštine putem sprave na dva kotača. Za ovogodišnju proljetnu MTB biciklijadu u organizaciji BK-Buzet koja se održava već šestu godinu za redom, odabrana je nova trasa koja će se kretati na području južno od Buzeta u smjeru i oko najvećeg Istarskog jezera, akumulacije Butoniga, te natrag uz korito Rijeke Mirne. Dužina trase je oko 30km, predviđeno vrijeme 2,5 – 3,5h, a kotizacija je 30 kuna što uključuje nekoliko okrjepnih stanica na trasi i ručak na kraju biciklijade. Vozit će se pretežno šumskim i makadamskim putevima (cca 2/3), a dijelom asfaltom dok će se brzina vožnje prilagoditi najsporijim sudionicima bicikljiade.
Sudionici voze na vlastitu odgovornost, pravo na sudjelovanje imaju svi ljudi dobre volje. Preporuča se nošenje zaštitne kacige i rezervna zračnica.

Mapa biciklijade i visinski profil se može vidjeti ovdje: http://www.bikemap.net/route/981839

Ruta: Buzet, Sveti Ivan Pivnica BUP-Sv.ivan dol-Vidaci-Marinci-Svi Sveti-Kozari-Prodani-Rimnjak-Akumulacijsko jezero Butoniga-Valice-Senjski most-uz rijeku Mirnu-Rušnjak-Minjera-Most-Buzet, Sveti Ivan.

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.