Crikvenička nedjelja u znaku jagoda

Zbog najave lošeg vremena u Crikvenici za subotu, 28. svibnja 2011., cjelokupni program Festivala jagoda na otvorenom (otvorenje, sajam na Trgu Stjepana Radića, glazbeni program i dječja radionica Šaraonica) prebacuje na nedjelju, 29. svibnja 2011. godine i održat će se prema najavljenoj satnici za subotu.

Jela, slastice i pića od jagoda u hotelima i ugostiteljskim objektima će biti dostupna u ponudi i u subotu, 28. svibnja 2011.

Crikvenica će od 28. do 29. svibnja 2011. mirisati na jagode i postati raj za sve sladokusce i obožavatelje ovog iznimno ukusnog i oku ugodnog voća. Ovaj nas vikend očekuje prvi po redu Festival jagoda, sastavljen od raznovrsnog programa, prepunog slatkih iznenađenja. Glavnina programa će se održati na Trgu Stjepana Radića u centru grada, koji će biti odjeven u mirišljavo voćno proljetno ruho i ukrašen živopisnim i originalnim dječjim radovima.

Program Festivala jagoda:

Nedjelja, 29. svibnja

-od 8:00 do 21:00 – prodajna izložba svježih jagoda,slastica i autohtonih suvenira
-10:00- otvorenje festivala, zabavni program uz klapu Botuni
-10:30- velika bola od jagoda na Veloj paladi
-11:00- Šaraonica – dječja radionica na Trgu Stjepana Radića
-11:00- prigodna izložba dječjih radova- Osnovna škola Vladimira Nazora Crikvenica, galerija TZG Crikvenice
-18:00- zabavni program uz sastav Klamaruša (Trg Stjepana Radića)

Na Veloj paladi u centru Crikvenice će se, osim domaćih izlagača, predstaviti i petnaestak izlagača Udruge proizvođača jagoda Zagrebačke županije Jagodni prsten, a posjetitelji će moći kupiti suvenire, domaće proizvode te kušati vrhunske slastice. Osim toga, mnoge crikveničke hotele i ugostiteljske objekte će ovaj vikend ispuniti sladak i primamljiv miris
jagoda, a kuhari će pokazati svoje umijeće u pripravljanju jedinstvenih, maštovitih i ukusnih jela i pića. U bogatoj ponudi će biti razne delicije, od kojih izdvajamo: pureći file s umakom od jagoda, tortu od skute s preljevom od šumskih jagoda, biftek s jagodama i kroketima, pjenicu od jagoda i bijele čokolade, jagode u karameliziranoj ocaklini, Slatku fantaziju od kandiranih maslina i jagoda te desertnu pizzu od jagoda. Uživanje i opuštanje u svježem morskom zraku i toplini sunca bit će još ljepše i potpunije uz mirise i okuse
jagoda… Provedite slatki vikend u Crikvenici i udovoljite svim svojim osjetilima…

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.