Dalmacijom na 2 kotača

Još ne znate kako na najbolji način iskoristiti prvomajske praznike? Jeste li razmišljali o Dalmaciji? Kako biste je mogli najbolje istražiti? Možda biciklom? Naime, krajem travnja Dalmacija je već sva zelena, temperature zraka su optimalne i primjerene za pješačenje i bicikliranje. Sve ljubitelje prirode i bicikliranja pozivamo na kratko, ali zanimljivo upoznavanje najljepših dijelova Južna Dalmacije.

Program 5-dnevne biciklističke ture (23.4. – 27.4. i 27.4. – 1.5.):
1. dan: OMIŠ – BRAČ (Milna)
Početak putovanja će biti Omiš gdje će se grupa ukrcati i smjestiti na brodu. Slijedi plovidba do Supetra na Braču nakon čega slijedi bicikliranje do Milne te večera i noćenje na brodu (20 km).

2. dan: BRAČ – HVAR (Stari Grad)
Nakon doručka, dan počinje biciklističkim usponom po panoramskoj cesti do Nerežišća i Humca od kud slijedi slikoviti spust do Bola i poznatog Zlatnog rata. Oni s većim ambicijama mogu biciklirati do Vidove gore – najviše točke jadranskih otoka (778 m/nv). U poslijepodnevnim satima plovidba do Starog Grada na Hvaru. Večera i noćenje (45 – 55 km)

3. dan: HVAR (Stari Grad – Hvar)
Jutarnji dio etape ići će po ravnom dijelu otoka Hvara do Vrboske, a potom po obalnom putu do Jelse. Od Jelse se put nastavlja kroz sela po hrptu Sv. Nikole i kroz Brusje do Hvara. Slijedi razgledavanje stare gradske jezgre s tvrđavom i zidinama. Večera i noćenje na brodu (45 km)

4. dan: HVAR – ŠOLTA – SPLIT
Dan počinje s plovidbom prema Šolti. Slijedi bicikliranje po najljepšem dijelu otoka – od Stomorske do Maslenice gdje će biti ukrcaj i plovidba do Splita. Nakon razgledavanja grada, večera i noćenje na brodu (20 km)

5. dan: SPLIT- OMIŠ
Nakon doručka, plovidba do Omiša, pozdrav s posadom i povratak kućama.

Cijena 5-dnevnog bicikliranja po Kvarneru od 299 € uključuje:
– 4x polupansiona (doručak i večera na brodu)
– smještaj u dvokrevetnim kabinama
– posteljinu
– vodiča koji biciklira sa skupinom

Doplate:
– lučke i boravišne pristojbe 20 €
– jednokrevetna kabina 105 €
– ulaznice na putu

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.