,

Daruvarske toplice

Daruvarske toplice su visoko pozicioniran i suvremeno oblikovan centar očuvanja zdravlja nenametljivo uklopljen u prirodu, na samim izvorima ljekovite termalne vode, okružene velikim i lijepo uređenim parkom spomeničke arhitekture i hortikulturne vrijednosti.

Sport, rekreacija i zabava prisutni su kroz niz atraktivnih sadržaja koji čine koristan i ugodan boravak – otvoreni i zatvoreni bazeni s ljekovitom termalnom vodom, wellness, spa programi, saune, jacuzzi, masaže, fitness studio, paintball i tenis tereni, sportski ribolov, teren odbojke na pijesku, nogometni tereni, jahanje, vinska cesta i šetnja prostranim i lijepo uređenim parkom i park šumom.

Daruvarske toplice tradicionalno su kupališno lječilište, nastale na ostacima rimskog naselja Aquae Balissae, a obuhvaćaju povijesne zgrade vrijedne kulturno-spomeničke baštine. Sakralni i svjetovni spomenici, ljekovita kupka, uređeni perivoji, vinorodni brežuljci, pivo, riba, autohtona jela, prelijepa okolica i gostoljubivi domaćini  – to je grad povijesnih priča, to je današnji Daruvar!

Smještaj u Daruvarskim toplicama možete pronaći u hotelu Termal koji ima kapacitet od 288 postelja u jednokrevetnim, dvokrevetnim sobama i apartmanima, te u smještajnom objektu Arcadia s 32 postelje i vlastitim restoranom. Oba objekta smještena su u srcu lijepo uređenog Julijevog parka, na samo nekoliko minuta lagane šetnje uređenim perivojem od centra grada. Svojom ugostiteljskom ponudom, kvalitetom u pristupu usluživanja i predstavljanja visokopozicionirane gastro ponude ( specijaliteti autohtone i češke kuhinje), restoran Terasa i taverna hotela Termal drže vodeće mjesto u županiji i šire.

Daruvarske toplice pružaju brojne mogućnosti u organiziranju edukativnih predavanja, seminara, stručnih skupova i poslovnih sastanaka. Raspolažemo sa kvalitetno opremljenim dvoranama: dvorana „Termal“ (80 sjedećih mjesta ), mala dvorana ( 30 sjedećih mjesta ) i prostor restorana „Terasa“ ( 150 sjedećih mjesta ). Dvorana  je klimatizirana , opremljena sa projekcijskim platnom, flip-chartom, prenosnom školskom pločom, LCD projektorom, LCD televizorom i bežičnim mikrofonom. U ponudi su i team building igre – strateške igre koje se temelje na natjecanju među timovima, promišljanju, strateškom planiranju i intenzivnoj komunikaciji. Formirane programe moguće je mijenjati sukladno potrebama i željama klijenta!

Programi medicinski programiranog aktivnog odmora Daruvarskih toplica su osnova, kojima se u relativno kratkom razdoblju mogu postići značajne promjene u nekim funkcionalnim i motoričkim sposobnostima osnovnih organskih sustava, koji su u značajnoj povezanosti s općom radnom sposobnošću. Svijet wellnessa u Daruvarskim toplicama dodatni je sadržaj očuvanja zdravlja kroz prirodne ljekovite činitelje. Na površini od 1800 četvornih metara nalaze se dva otvorena i zatvorena bazena, finska i infracrvena sauna, parna kupelj, aromaterapija, solarij, zona za njegu lica i tijela, te svijet masaža. Tu je također dijagnostički kabinet gdje je moguće obaviti kompletnu medicinsku izokinetičku dijagnostiku. Među rijetkima u Hrvatskoj imamo uređaj za analizu sastava tjelesne mase, te nudimo mogućnost individualnog savjetovanja sa nutricionistom o prehrambenim navikama s ciljem očuvanja zdravlja

Daruvarske toplice specijalizirane su za liječenje reumatskih bolesti i provođenje medicinske rehabilitacije, provođenje programa pripreme i rehabilitacije vrhunskih sportaša ( Janica i Ivica Kostelić, Mario Ančić, Mirko Filipović –CRO COP,…) te za pomoć u liječenju neplodnosti prirodnim ljekovitim čimbenicima – program Radost života. U liječenju se koriste prirodni ljekoviti faktori: termalna voda (46,6 stupnja C ) iz grupe akratotermi, kao i ljekovito mineralno blato – fango (peloid). Uz prirodni ljekoviti faktor, suvremenu medicinsku opremu i metode u provođenju fizikalne medicine, Daruvarske toplice – specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju, danas se uvrštava među vodeće ustanove tog tipa u Republici Hrvatskoj.

Upiti i rezervacije: Daruvarske toplice, Julijev park 1, 43500 Daruvar, tel. 043/623 623, fax. 043/331455, www.daruvarske-toplice.hr  E-mail: rezervacije@daruvarske-toplice.hr

Fotografije

[nggallery id=34]

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.