Dobrodošli na Matujsku kartolinu

Pred 138 godina na matujski štacijon došao je prvi vlak i promijenio povijest cijelog  kraja. U čast na to doba ova je godina u Matuljima proglašena godinom vlaka te su sve manifestacije posvećene upravo vlaku.

Nova manifestacija Matujska kartulina sadrži zanimljiva i uzbudljiva zbivanja koji će vas sigurno ostaviti bez daha. Ako se već dugo vremena niste vozili vlakom ili to niste učinili nikada, 25. lipnja 2011. godine prava je prilika za to.
Vlak će iz Matulja prema Šapjanama krenuti u 12:13 sati, a tamo će Vas dočekati Mačkare Šapjane i prirediti kraljevski doček. Moći ćete vidjeti i sudjelovati u vatrogasnoj vježbi, posjetiti kovačiju i vidjeti kako se j’ nekada kovalo i pogledati neke od zaboravljenih alata, te poslušati žensku klapu Rožice. Do povratka vlaka u 17:18 sati moći ćete uživati u domaćim delicijama restauranta Tartuf po povoljnim cijenama.
Ako Vas pak vožnja vlakom i sve nabrojeno ne zanima možete na matujskom štacijonu pogledati zgradu koju će Vam pokazati naši vodiči, pogledati i kupiti neke od autohtonih proizvoda naših obrtnika ili po povoljnim cijenama kušati domaću marendu, obed i južinu va buffete Štacijon ili se provozati oldtimerima Liburnia.

PROGRAM: Subota, 25. lipnja 2011. godine
MATULJI:
od 10 sati na matujskom štacijonu štandovi sa autohtonim proizvodima i suvenirima
od 10 – 12 sati – vodiči po zgradi Štacijona
– autohtona marenda, obed i južina va buffete Štacijon
Polazak vlaka sa matuljskog štacijona u 12:13 sati prema Šapjanama.
od 15 – 17 sati – vodiči po zgradi Štacijona
od 17 – 19 sati – vožnja oldtimerima Liburnia classic cluba iz Opatije.

ŠAPJANE:
U 12:41 sati dolazak u Šapjane.
Doček gostiju upriličiti će kostimirani članovi Udruge Mačkare Šapjane, te njihova glazba uživo.
Odlazak pješke prema Vatrogasnom centru gdje će se u 13:30 sati održati prezentacija vatrogasne vježbe sa mogućim sudjelovanjem.
Nastup klape Rožice.
U 15:00 sati posjet Picetovoj kovačije, prezentacija kovanja, peći i tradicionalnog alata
do polaska vlaka za Matulje u 17:18 sati slobodno vrijeme za degustaciju autohtonih jela u restaurantu Tartuf.

U sklopu manifestacije Matujska kartulina organizirat će se još Biciklijada po Ceste domaće hrani kao i Pješačenje po Ceste domaće hrani

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.