Dominacija kvarnerskih suvenira

Pekarna slastica Vilma Rab ukupni je pobjednik ovogodišnje izložbe autohtonih hrvatskih suvenira Kvarner Expo što se održala u Opatiji. Prvim mjestom u kategoriji prehrambenog suvenira još je jednom dokazala kvalitetu i ustrajnost u kreiranju nove široke slasne palete autohtonih i originalnih jestivih delicija.
Drugo mjesto u istoj kategoriji pripalo je Obrtu za tradicionalnu proizvodnju Đanić iz Podgorača za tradicionalnu proizvodnju likera proizvedenih od domaćih voćki po starim tradicionalnim recepturama koji savršeno odgovaraju potrebama domaćeg i stranog tržišta dok je treće mjesto osvojilo Pčelarstvo Daruvar za paletu proizvoda od meda i ostalih pčelinjih proizvoda.

U kategoriji Uporabnog predmeta ili suvenira prvo mjesto je pripalo obrtu Pio s otoka Brača za paletu kamenica od bračkog kamena sa poklopcem, drugo mjesto domaćoj radinosti Dragice Moslavac iz Virovitice za škrinjicu s blagom, a treće mjesto obrtu Katja iz Zaprešića za “Gradove sapune”.

Licitarska srca Zlatarne Vrančić iz Zaboka su proglašena najboljima u kategoriji umjetničko-dekorativnog suvenira, dok je drugo mjesto pripalo obrtu Be Craft iz Dubrovnika za izradu umjetničkih rukotvorina od murano stakla, kamena i keramike. U istoj kategoriji treće mjesto osvojio je obrt Velvet iz Siska za ručni rad unikatne lutke.

Dominaciju kvarnerskih suvenira na Kvarner Expu potvrdila je tvrtka Suza iz Bregi koja je dobila posebno priznanje po izboru komisije Turističke zajednice Kvarnera za paletu proizvoda kao najorginalniji suvenir Kvarnera.

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.