Došao, posudio, pobjedio…

Najbolji slovenski brdski biciklist, Matej Lovše, pobjednik je pretposljednje 12. utrke sezone 4.SVERA Zimske MTB lige vožene u Boljunu.  Ipak, njegov uspjeh se nije nimalo dao naslutiti prije starta same utrke iz razloga što mu je tijekom probnog kruga iscurilo ulje iz disk kočnica te je malo nedostajalo da odustane. Ipak, fair play u brdskom biciklizmu ne poznaje granice te mu je Dražen Vidaković (BK Buje) dao svoju biciklu, a ovaj mu se odužio na najbolji mogući način – pobjedom.

Na startu utrke pojavilo se 80 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije i Italije. Od početka do kraja vodio je Matej Lovše (UNI FBI team), a u stopu ga je pratio klupski kolega Peter Vesel. Zbog visokog tempa utrke, umjesto 8 krugova voženo je 7 krugova. Naime, samo 5 natjecatelja je uspjelo odvoziti svih 7 krugova te se žiri utrke odlučio nakon 6. kruga upotrijebiti zvono koje označava ulazak u finalni krug.
3. mjesto, na nimalo lakoj, ali odličn pripremljenoi staze, izborio se Buzećan Sanjin Sirotić ispred generalnog slavodobitnika prošle 3. Zimske lige, Petra Zupančiča (Calcit Kamnik).

Boljunci, Mateo Francetić i Jakov Krbavac odvozili su svoju prvu utrku zaostavši za pobjednikom Lovšeom samo 3 kruga, što je izuzetan rezultat za prvu utrku. Mateo je bio 1., Jakov 2., a sad već ukupni pobjednik ove kategorije Dorijan Puškarević – BK Pula završio je kao 3. s 4 kruga zaostatka za Lovšeom.

Veliko finale 4.SVERA Zimske MTB lige održat će se u nedjelju 27.3. 2011. u Livadama na trasi Parenzane kao pojedinačni kronometar nakon kojega će se po prvi puta uopće voziti i ekipni brdskobiciklistički kronometar, te će se na kraju podijeliti priznanja najboljima ukupno, pojedinačno, ekipno , klubski te prijelazni klubski trofej lige. Utrka počinje u 11:00h

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.