Edukativne radionice Kvarner Family 2012.

Turistička zajednica Kvarnera poziva vlasnike ugostiteljskih objekata za pružanje usluga smještaja u domaćinstvu na edukativne radionice Kvarner Family 2012.

Radionice se održavaju prema sljedećem rasporedu:
• za područje Riječkog prstena u ponedjeljak, 23. siječnja u Rijeci, GH Bonavia s početkom u 16 sati
• za područje Crikveničko-vinodolske rivijere u utorak, 24. siječnja u Crikvenici, hotel International s početkom u 16 sati
• za područje otoka Krka u petak, 27. siječnja u Malinskoj, hotel Malin s početkom u 16 sati
• za područje Opatijske rivijere u utorak, 31. siječnja u Opatiji, Grand hotel Milenij s početkom u 16 sati
• za područje otoka Raba u srijedu, 8. veljače u Rabu, hotel Padova s početkom u 16 sati
• radionice za područje otoka Cresa, Malog Lošinja i Gorskog kotara bit će organizirane tijekom travnja i svibnja mjeseca.

KVARNER FAMILY naziv je jedinstvenog pilot projekta u Hrvatskoj s ciljem
brendiranja apartmana i kuća za odmor privatnih iznajmljivača smještaja na
Kvarneru. Projekt je pokrenula Primorsko-goranska županija, a provodi ga Turistička zajednica Kvarnera u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama. Riječ je o sustavu standarda i mjerila kojima se želi stvoriti nova osnova za povezivanje nositelja obiteljskog smještaja na cijelom Kvarneru.

Trenutno oznaku kvalitete nose smještajni objekti u vlasništvu više od 150 pružatelja smještaja u domaćinstvima s područja Kvarnera. Osnovni kriteriji projekta su: uređenje okoliša, ugodno opremljen interijer, prepoznatljivost objekta, ali i poštivanje tradicije, vjernost gostiju te doživljaj domaćinskog i obiteljskog ugođaja. Time se objekti s oznakama KVARNER FAMILY žele učiniti tržišno prepoznatljivim, a za razinu kvalitete jamče Županijska i lokalne turističke zajednice u posebnom web katalogu na internetskim stranicama i u promotivnim materijalima.

Jedan od značajnih kriterija koje trebaju zadovoljiti nositelji kvalitete KVARNER
FAMILY je i redovito usavršavanje i permanentna edukacija. Iz tog razloga Turistička zajednica Kvarnera u suradnji s turističkim zajednicama-članicama, Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Policijskom upravom Primorsko-goranskom, Obrtničkom komorom PGŽ, Uredom državne uprave PGŽ te hotelskim kućama s područja Kvarnera i tvrtkom Multilink Rijeka u razdoblju siječanj-svibanj 2012. godine organizira niz edukativnih radionica KVARNER FAMILY 2012 namijenjenih vlasnicima ugostiteljskih objekata za pružanje usluga smještaja u domaćinstvu. Trenutno obiteljski smještaj sa svojih 95.400 stalnih postelja čini 54% ukupnih smještajnih kapaciteta na prostoru Kvarnera.

Program radionica obuhvaća sljedeće teme:
1. Unapređenje stanja sigurnosti stranih i domaćih gostiju na području PGŽ
2. Predstavljanje projekta Kvarner Family
3. Aktualna pitanja (zakonska regulativa, porezna i ekonomska politika,
promidžbene aktivnosti)
4. Internet marketing i digitalna tehnologija
5. Upravljanje destinacijom (destinacijski menadžment)
6. SWOT analiza

Slijedi praktični dio u kojem će predstavnici najvećih hotelskih kuća s Kvarnera svoja iskustva, znanja i vještine podijeliti s pružateljima smještaja u domaćinstvima. Prezentirat će se uređenje i pospremanje moderne hotelske sobe, posluživanje doručka, prijem gostiju te uređenje okućnice u duhu podneblja. Tijekom trajanja radionice organizira se i sajam obrtnika PGŽ s ponudom za iznajmljivače.

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.