Počinje kastavska Jelenina

Aktivnostima u Peknjici i Bačvariji, odnosno glazbenim programom vokalno instrumentalne skupine Prijatelji, danas u 15 sati započinje Jelenina 2011. – eno-gastro tjedan u organizaciji Grada Kastva i Turističke zajednice Grada Kastva.

Program se nastavlja u 17 sati u restoranu Vidikovac kada će biti otvorena izložba Saše Jantoleka dok će se u 18 sati održati Sveta Misa – Svibanjska pobožnost u Crkvi Svete Jelene Križarice.

Petak je rezerviran za tematiku sommelierstva te će u 19 sati istaknuti hrvatski sommelieri Nenad Kukurin, vlasnik restorana „Kukuriku„ i Darko Baretić, ekspert s područja enogastronomije održati predavanja na temu „Tehnika degustacije i opis vina“ te „Dekantiranje crnog vina“.

Sva predavanja tijekom odražavanja Jelenine u Kastvu su besplatna te pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže

Grad Kastav u nedjelju 22. svibnja već tradicionalno slavi svoju zaštitnicu sv. Jelenu Jeleninu. Osim tradicionalnog održavanja svibanjskih pobožnosti u Crkvi sv. Jelene, od 16. do 22. svibnja održat će se enološko-gastronomska događanja koja dodatno potvrđuju Kastav kao destinaciju za sva osjetila.

Jelenina 2011. u organizaciji Grada Kastva i Turističke zajednice grada Kastva, obilježit će se od 16. do 22. svibnja 2011. kao eno-gastro tjedan, uz podršku partnera programa, Agrolagune d.d. iz Poreča. Tih dana održati će se brojna predavanja iz područja pčelarstva, vinarstva i podrumarstva, voćarstva te sommelierstva. Osim navedenog, održat će se prezentacija, degustacija i promotivna prodaja  proizvoda pčelara i Agrolagune d.d.

Uz prigodnu eno i gastro ponudu kastavskih ugostitelja Bistroa Loža, Restauranta Kukuriku, Restauranta Villa Mira, Restauranta Oštarija pul Kukurina, Restauranta Bonaca, Bistroa Kastav pub, Bistroa El Pablo, Bistroa Loža, Pizzerie Rustica, Restauranta Vidikovac (prigodni menu i promotivna cijena vrhunskih vina Agrolagune) te prigodna događanja u Restaurantu Vidikovac i Caffe baru Guitar caffe i promotivnoj ponudi u Caffe baru La Ribalta, manifestacija Jelenine 2011. ponudit će programe kulturnog i religijskog sadržaja (Izložba Goranke Supin, koncert i promocija CD-a Muške klape Kastav, promenadni koncert GD Spinčići, Sv. Misa, Krizma)

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.