Fešta lošinjske kuhinje

Turistička zajednica Grada Malog Lošinja i Grad Mali Lošinj u suradnji s ugostiteljskim objektima organiziraju Feštu lošinjske kuhinje koja je ove godine u znaku projekta Lošinjskim jedrima oko svijeta, a čiji je cilj oživljavanje i prezentacija povijesnog i kulturnog nasljeđa lošinjskog pomorstva koje je svoje zlatno doba živjelo od 1853. do 1884. godine.
U projektu sudjeluje 13 ugostiteljskih objekata s područja otoka Lošinja, a gosti će u razdoblju od 16. do 27.4.2012 imati priliku okusiti jela lošinjskih kapetana, pripremljena po lokalnim recepturama i prilagođenim modernom gostu i gastronomiji, po prigodnim cijenama.

Sudionici ovog projekta su: konoba Cigale i Silvana, gostionica Baracuda, te restorani: A/C Čikat, Artatore, Diana, Eki, Marina, Poljana, Televrin, Za kantuni, Veli Žal i restoran&lounge bar Klub kapetana.

Naši vrsni ugostitelji za goste će pripremati kapetanska jela poput: filetto od tune lošinjskog akvatorija s grilla na sansegotski način, morske kozice u umaku od mente s čokoladnim njokima, janjeći žgvacet s domaćim njokima, hobotnica pod pekom Eugen Matković, pršut od  tune, poširani filleto od divlje orade u emulziji od mente i divljeg ružmarina, riba u savoru Santo Domenico, janjetina u umaku od lošinjskih trava, file morskog psa u vinu s lovorom, hobotnica „in umido“ s krumpirom, janjeći žgvacet sa šparogama i palentom po „Belejski“, domaći tanki rezanci s okusom otočnog limuna, otočna maneštra „Dolac“, janjeći kotleti u soku od kadulje i dr.

Kulminacija događanja će biti u petak, 27. travnja 2012 na glavnom trgu u Malom Lošinju od 18 sati, gdje će svi sudionici izlagati svoja jela, a gosti će moći besplatno degustirati pripremljene delicije.

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.