Festival karnevalskih delicija

U petak, 27. siječnja u matuljskom Hangaru s početkom u 20 sati održat će se 9. Festival pusne hrani. Na ovogodišnjoj gastro manifestacija posvećenoj karnevalskim specijalitetima svoje će delicije predstaviti Udruga Frlanija Pakal Babulini, Črni maček Ludbreški i grad Ludbreg, Kurenti i grad Ptuj.

Gosti iz Ludbrega će predstaviti svoje specijalitete od konjetine, proizvode od sira i slatke delicije, dok će domaćini, Udruga Frlanija Pakal za goste pripremiti čak tri slijeda (Predjelo: palenta i slane ribi, sir, panceta, prezgušt i pohana jaja; Glavno jelo: Maneštra od korabi, Zvončarski gulaš s palentom, Rasparane brageše; Desert: Presnac, Koh, Ulenjaki, Supice). Ekipa iz Konobe Kali iz Medveje predstavit će Smokvenjak Kali, Delicije od maruna i marunelu – marun sa čokoladom. Osim kušanja brojnih specijaliteta, posjetitelji će moći i sudjelovati u nagradnoj igri, a oni najsretniji mogu osvojiti i prijenosno računalo.
Ulaznice za 9. Festival pusne hrani, mogu se kupiti u uredu Turističke zajednice općine Matulji (Dalmatinskih brigada 9, Matulji) u četvrtak 12 – 16 sati i u petak 9 – 13 sati ili na ulazu u Hangar po cijeni od 20 kuna.

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.