Festival Kvarner najavio bogatu koncertnu sezonu

Nakon tri izuzetno uspješna orkestralna koncerta u 2010. g. i sedam koncerata u 2011. g., Udruga Festival Kvarner najavljuje treću koncertnu sezonu u Opatiji. U 2012. program će se odvijati u dva razdoblja: prvi od 1. do 10. lipnja i drugi od 1. do 7. rujna.

U prvom festivalskom razdoblju moći će se uživati u izvedbi velikih međunarodnih glazbenih imena kao što su Jordi Savall i Nigel Kennedy, ansambala rane glazbe Accordone i L’Arpeggiata, te virtuoza poput Martine Filjak, Monike Leskovar i Albene Danailove.

Središnji događaj drugog razdoblja bit će operni projekti čiju su realizaciju omogućili međunarodno partnerstvo i subvencija Europske unije . Europski orkestar Purpur, koji okuplja i glazbenike iz Hrvatske, izvest će operu Armida Josepha Haydna. Publici će se predstaviti i Ensemble Berlin koji okuplja članove Berlinske filharmonije.
Prava poslastica bit će nastup Ernsta Ottensamera, solo klarinetista Bečkih filharmoničara sa sinovima Danielom i Andreasom koji su također članovi Bečkih i Berlinskih filharmoničara.

Ulaznice za koncerte koji će se održati u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner i na Ljetnoj pozornici Opatija već su u prodaji.

Više informacija potražite OVDJE.

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.