Geocaching

Jeste li se već okušali u traženju skrivenog blaga? Znate li što je Geocaching?

Riječ je igri koja pomoću GPS uređaja i navedenih koordinata na specijaliziranim internet stranicama (www.geocaching.com) navodi igrače, odnosno cachere na putovanja svijetom u potrazi za blagom. Osim boravka u prirodi, potraga motivira na informiranje i učenje o kraju kojeg se posjećuje tako što se igračima postavljaju pitanja na koja su dužni odgovoriti kako bi otišli korak dalje ili do drugog blaga. To je dosad svakako jedna od najoriginalnijih turističkih promocija nekog kraja za koju mnogi turistički djelatnici još nisu čuli, a koja bi s obzirom na broj prijavljenih on-line igrača, njih više milijuna iz cijelog svijeta, mogla postati vrlo značajnom.

Iz tog razloga, Promotiv vam omogućuje da se sami upustite u traženje blaga. Samo na području Istre, Kvarnera i Gorskog kotara postoji nekoliko stotina kutijica koje čekaju da ih otkrijete.

Geocaching Bike & Hike Tour

Geocaching je sjajan način da istražite regiju – njezine skrivene tajne, bogatu kulturno-povijesnu baštinu i netaknute prirodne resurse. Sve što trebate je GPS uređaj i želja za avanturom – pješke ili na biciklu. U paru, s obitelji ili u društvu.

Cijena: 15 eur / osoba

Cijena uključuje:
– pravila i upute za traženje blaga
najam GPS uređaja s upisanim koordinatama cacheva
nagradu za uspješno pronađene cacheve

Cijena ne uključuje:
– najam bicikla

Oprema: Adekvatna odjeća i obuća, zaštitne naočale, ruksak, voda, energy bar.
Mjesto polaska: Po dogovoru
Broj sudionika: Min 2 osobe
Rezervacija: Potvrda minimalno 2 dana prije termina
Termin održavanja ture: Cijela godina