Germanwingsom stigli prvi putnici iz Njemačke

U utorak, 27. ožujka na pistu Zračne luke Rijeka, iz Kölna je sletio prvi ovogodišnji zrakoplov njemačkog avio prijevoznika Germanwings. Njemačka niskotarifna aviokompanija Germanwings svojim će zrakoplovima povezivati krčki aerodrom s njemačkom zračnom lukomtri puta tjedno – utorkom, četvrtkom i subotom.

Uspostava letova u suradnji s njemačkim niskotarifnim zrakoplovnim prijevoznikom Germanwings od iznimne je važnosti za Kvarner. Poznato je da područje Kvarnera s njemačkog tržišta ostvaruje cca 400.000 dolazaka godišnje, te 2.900.000 noćenja godišnje, što čini 27% u ukupnim inozemnim noćenjima ostvarenim na području Kvarnera. Gosti s njemačkog tržišta su u 2011. godini zabilježili porast od 7% u noćenjima u odnosu na 2010. godinu, te se očekuje da će uvođenje avio linija iz Kölna (od 27. ožujka do konca listopada), Berlina i Stuttgarta (od lipnja do rujna) zasigurno doprinjeti većem broju gostiju s tog tržišta.
TZ Kvarnera je u suradnji s avio prijevoznikom Germanwings izradila plan oglašavanja, pa će se tako područje Kvarnera predstaviti kroz web stranice Germanwingsa, kroz ostale važne turističke portale, te putem plakatiranja u Kölnu i Stuttgartu.

Prema Javnom pozivu za prijavu promotivnih kampanja nositelja turističke ponude / proizvoda sa sustavom turističkih zajednica u 2012. godini koji je HTZ raspisao (dana 19. siječnja 2012. godine po 13 modela), Turistička zajednica Kvarnera je prikupila i obradila kandidature, te dostavila dana 25.2.2012. godine HTZ-u u ukupnom iznosu od gotovo 16.000.000 kn za sve kandidirane modele.

I ove se godine nastavlja s promoviranjem Kvarnera kao aviodestinacije, pa je tako prema posebnom modelu sufinanciranja (potvrđen i na Turističkom vijeću TZ Kvarnera) u kojem uz HTZ, sudjeluju Primorsko – goranska županija, Turistička zajednica Kvarnera, lokalne turističke zajednice, gospodarstvo, jedinice lokalne samouprave i HGK – Županijska komora Rijeka, te Zračna luka Rijeka, za promociju regije Kvarner u suradnji sa zračnim prijevoznicima udruženo ukupno gotovo 4.800.000 kn. S obzirom da HTZ još nije donio odluku o odobrenim sredstvima, očekuje se sufinanciranje HTZ-a u visini od 50%, a preostalih 50% udružit će TZ Kvarnera.

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.