Gorski kotar u metropoli

U subotu, 13. travnja na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića održat će se manifestacija Gorski kotar u metropoli. Tom će se prigodom od 9 do 14 sati predstaviti turističke zajednice i udruge Gorskoga kotara s ciljem promidžbe i prezentacije proizvoda, običaja i aktivnosti Zelenog srca Hrvatske.

Manifestaciju organizira Društvo Goranin iz Zagreba koje u Zagreb dovodi Gorane iz svih gradova i općina Gorskog kotara s ciljem upoznavanja Zagrepčana s različitim tradicijskim vrijednostima Gorskog kotara, kao i suvremenom turističkom i inom ponudom.

I ove godine, po sedmi put, Zagrepčanima će se predstaviti proizvođači eko proizvoda, kao i mnoge i različite goranske udruge, te njegovatelji baštine i starih zanata. U predstavljanju Gorskog kotara naglasak će biti na aktivnostima i njegovom doživljaju: planinarenje, sportski ribolov, biciklizam, … kao i obilazak kulturne ostavštine i prirodnih ljepota. Kroz cijelo manifestacijsko vrijeme odvijati će se kulturno umjetnički program u izvedbi goranskih KUD-ova, zborova i ansambala, te natjecanje u uličnom šahu na otvorenom.

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.