Green Heart Adventure (3 dana)

Gorski kotar Bike Tour 2017

Upoznajte Gorski kotar kroz pravi biciklistički izazov. Slikovite planine, tišina stoljetnih šuma, bogatstvo kraških špilja i stijena, ljepota jezera i rijeka te mirisi i okusi gorja. To je Gorski kotar na biciklu.
U trodnevnoj biciklističkoj turi Zelenim srcem Hrvatske upoznat ćete neotkrivene kutke Hortusa Diabolicusa, uživati u hladu stoljetnih šuma jele i bukve te degustirati vrhunske goranske delicije. Atraktivna i zanimljiva konfiguracija terena, predivne vizure, podloga sastavljena od makadama i šumskih staza učinit će ovu biciklističku avanturu nezaboravnom.

INFO

Trajanje biciklističke ture: 5 – 7 h / dan
Ukupna dužina: 45 – 65 km / dan
Ukupni uspon: 2700 – 3000 m
Podloga: 10% asfalt, 70% makadam, 20% singletrack
Zahtjevnost: 3 / 5
Kategorija: MTB

CIJENA:
220 eur/osoba (4 – 8 pax)

Cijena uključuje:
– 2 x polupansion
– iskusnog i licenciranog biciklističkog vodiča
– 1 x lunch paket,
– degustacija likera od šumskih plodova
– Cowboy Picnic,
– 1 x ulaznica za spilju Vrelo
– 1 x štrudla od borovnice
– 6 x 0,5 l vode
– 3 x energy bar
– transfer bicikli i gostiju
– organizaciju putovanja
– osiguranje jamčevine
– osiguranje od odgovornosti

Cijena ne uključuje:
– bicikl
– kaciga

Oprema: MTB bicikl, adekvatna biciklistička odjeća i obuća, zaštitne naočale, vjetrovka, ruksak
Mjesto polaska: Hotel Bitoraj, Fužine
Broj sudionika: Min 4 osobe
Rezervacija: Potvrda minimalno 5 dana prije termina
Termin održavanja ture: 1.5. – 15.10.

Dan 1

Winnetou Route

Jutarnja kava i štrudla bit će dovoljan poticaj za start na uzbudljivu rutu Winnetou što znači da ćemo obići nekoliko lokacija na kojoj je snimljen novi nastavak popularnog serijala iz 70-ih. Ruta nas od Fužina vodi u smjeru Mrzle Vodice i Lokava gdje ćemo nakon obilaska atraktivne, ali ne pretjerano zahtjevne XC staze BOJ, degustirati poznate likera od šumskih plodova. Nastavljamo prema Rosswelu – pravom kaubojskom gradu gdje ćemo se poput pravih jahača okrjepiti kaubojskom užinom. Slijedi nam spust u Fužine, uz eventualni uspon na Preradovićev vrh s kojeg se pruža najljepši pogled na jezero Bajer. U Fužinama završavamo rutu. Transfer. Večera i noćenje.

Dužina: 40 – 50 km
Ukupni uspon: 900m

Dan 2

forest fruit

Nakon bogatog doručka, drugog dana biciklističke avanture po Gorskom kotaru krećemo na rutu Plodova gorja. Iz Stare Sušice se najprije uspinjemo prema Javorovoj kosi da bi nakon kraćeg silaska krenuli u osvajanje još jednog vrha – Skradskog vrha. Od Skrada nastavljamo preko Kupjaka prema Petehovcu i još jednom vrhu – Štimčevom s kojeg se pruža predivna panorama na Delnice, Risnjak i slovenske Alpe. Pedalirati kroz Gorski kotar, a ne posjetiti najviše naselje u Hrvatskoj te degustirati izvrsnu štrudlu od šumskih plodova bila bi prava šteta. Begovo Razdolje (1078 m) bit će četvrti vrh tog dana nakon čega slijedi spust prema Ravnoj Gori gdje nas čeka zasluženi obrok. Noćenje.

Dužina: 60 – 70 km
Ukupni uspon: 1250 m

Dan 3

Frankopans Route

Trećeg i posljednjeg dana ture očekuje nas ruta Frankopana – najmoćnije hrvatske obitelji srednjeg vijeka. Nakon doručka od kanjona Kamačnik ćemo na 2 kotača krenuti kroz Vrbovsko u smjeru Litorića. Gustu šumu i debeli hlad uskoro će zamijeniti pogled na Kupu i Kupsku dolinu s Orlove stijene. Nakon predaha nastavljamo trasom Goranske biciklističke transverzale prema Plemenitašu, a potom i Lukovdolu – rodnom mjestu Ivana Gorana Kovačića. Krivudava cestica kroz voćnjake i pašnjake dovest će nas do, iako zapuštenog, još uvijek dovoljno impozantnog frankopanskog dvorca u Severinu na Kupi. Kratki predah i okrjepa te nastavak vožnje prema Vrbovskom i Kamačniku. Zaslužen ručak i rastanak.

Dužina: 55 km
Ukupni uspon: 910 m