In vino i autohtone delicije veritas

U velikom šatoru na opatijskoj Slatini, od 15. do 17. travnja će se održati Sajam hrvatskih vina i autohtonih delicija – Gast Expo 2011. Gast Expo zamišljen je kao manifestacija prodajnog karaktera uz prigodnu degustaciju izloženih vina i autohtonih delicija. Poseban naglasak biti će na mlada vina – tzv. prvi pljesak, što znači i prvi izlazak mladih vina na tržište. Naravno, na izložbenim štandovima poželjno je da se izlože i ostala starija vina iz Vašeg asortimana, ali je predviđeno da se ocjenjuju samo mlada vina. Ocjenjivačka komisija sastavljena od eminentnih stručnjaka – enologa i someliera ocjenit će izložena mlada vina.

Osim vina, bit će zastupljene i autohtone delicije poput sira, pršuta, slavonskog kulena, tartufa, maslinovog ulja i sličnih hrvatskih autohtonih delicija. U subotu – drugog dana sajma održat će se gastro manifestacija tj. priprema autohtonih jela s podneblja Primorsko goranske županije (plodovi mora, šparoge, tartufi i razne druge delicije) koje će pripremati poznati i priznati kuhari. Tom će se prigodom predstaviti i projekt Cesta domaće hrani u organizaciji ugostiteljske škole Opatija i ugostitelja liburnijskog zaleđa.

Svaki posjetitelj sajma moći će na ulazu kupiti prigodnu degustacijsku čašu sa vrećicom s kojom će kušati ponuđena vina.

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.