Invazija divovskih kukaca

U Arboretumu Volčji Potok u Sloveniji (20-ak km sjeverno od Ljubljane) postavljena je izložba Veliki kukci i izumrli morski velikani. Riječ je o postavu 30-ak esponata koji su doputovali iz Njemačke i teže ukupno gotovo 4 tone. Među njima su i divovska osa, bogomoljka i hrušt, ali i megalodon, goniofolis te drugi morski izumrli velikani.

Iz Arboretuma napominju kako ovom izložbom žele prikazati evoluciju i raznolikost života na Zemlji. S obzirom na to da su kukci kao vrsta usko povezane sa ljudskim strahovima i predrasudama, cilj ove izložbe je također svladati bojazan od tih živih bića. Izložba će također biti popraćena i brojnim radionicama sa živim životinjama čemu će se najviše veseliti najmlađi.

Izložba Veliki kukci i izumrli morski velikani u Arboretumu Volčji Potok bit će postavljena do 25. lipnja. Osim razgledavanja eksponata ne propustite se upoznati i s oko 3500 vrsta biljaka i drveća na oko 80 hektara površine, a najmlađi se mogu odlično zabaviti na nekoliko uređenih dječjih igrališta prilagođenima svim dobnim skupinama.

Napominjemo kako će se u Arboretumu Vočji Potok od 21.4. do 2.5. održati i Proljetna izložba tulipana, cvijeća, vrtlarstva i opreme za vrtlarstvo.

Cijena ulaznica (1.4. – 25.6.)
Odrasli   6,50 €
Djeca     5,00 €
Predškolska djeca (od 3. godine)   3,00 €
Obiteljska ulaznica (2 odraslih + djeca)   16,50 €
Djeca do 3. godine – GRATIS

 

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.