Jednodnevni doživljaji Gorskog kotara

Područje Gorskog kotara idealno je za sve uzraste i sve vrste rekreacije u prirodi. Kako bi i Vi doživjeli sve čari Gorskog kotara pozivamo Vas na jednodnevne izlete Hortusom Diabolicussom, odnosno Vražjim vrtom kako su ga još stari Rimljani nazvali zbog njegove neprohodnosti i šumovitosti. Upravo zbog tih dviju odlika,  Gorski kotar je dugo vremena skrivao svoje tajne i legende, a na Vama je da ih uz pomoć Turističke agencije Monte Travel i otkrijete.

OD IZVORA DO VRHA
Vožnja do najzelenijeg dijela Gorskog kotara – Čabra. Ovdje ćemo posjetiti dvorac Zrinski (galerija Vilima Svjećnjaka, etnološka zbirka, lovački trofeji). Obilazak legendarnog kipa Petra Klepca. Nastavljamo put do izvora rijeke Čabranke. Ručak. Izlet na Milanov vrh gdje se u okružju netaknute prirode nalazi prihvatilište za jelensku divljač. Povratak u kasnim popodnevnim satima.

Kontakt

KANJONIMA GORSKOG KOTARA
Dolazak u Vrbovsko gdje krećemo prema Kanjonu Kamačnik, 3 kilometra dugom kanjonu kojeg prate mostići i staze, a vode nas do prekrasne livade na kojoj se nalazi izvor Kamačnika. Ručak. Iz Skrada se spuštamo prema Zelenom viru. Isprepletenim stazama i mostićima krećemo kroz Vražji prolaz do Muževe hiže, spilje u kojoj je viđena čovjeća ribica. Na kraju puta krećemo prema prekrasnom slapu ispod kojeg se nalazi spilja, a u njoj izvor Zeleni vir. Povratak u kasnim popodnevnim satima.

Kontakt

TRAGOM GORANSKIH OKUSA
Dolazak u Delnice gdje ćemo posjetiti poljoprivredni obrt Pčelica Ana. Ovdje ćemo se upoznati sa procesom proizvodnje meda i degustirati razne vrste meda. Nastavljamo put prema Vratima gdje ćemo posjetiti obrt Borovnica. U sklopu gospodarstva razgledati ćemo edukativni planinski vrt i degustirati razne proizvode od bobičastog voća. Na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Plesničar u Liču prošetati ćemo nasadima lavande i probati razne domaće proizvode od lavande i raznog ljekovitog bilja. Na kraju putovanja idemo u Lokve gdje nas čeka Vid Arbanas sa svojim nadaleko poznatim likerima, ali i zanimljiva priča o povijesnoj cesti Lujzijani. Povratak u kasnim popodnevnim satima.

Kontakt


ETNO DOŽIVLJAJ GORSKOG KOTARA
Dolazak u Brod Moravice. Posjet muzejskom postavu u kuli Turanj gdje se na tri etaže mogu vidjeti dokumenti o povijesti Turnja, oružje koje je služilo za obranu od Turaka te izložba fotografija sakralnih objekata ovoga područja. Posjetiti ćemo i najstariju kuću u Gorskom kotaru – kuću Delač. Ovdje će nas dočekati Pokućarci koji će nas povesti u 18. stoljeće kada su ovim područjem prolazili putujući trgovci. Odlazimo u etno zonu Kuti gdje se nalazi najstarija čitaonica na ovom području. Šetnja do brda Parag gdje se nalazi crkva svetog Andrije, a pogled se pruža na okolne planinske masive. Povratak u kasnim popodnevnim satima.

Kontakt

RAFTING NAJDUŽOM HRVATSKOM RIJEKOM
Monte travel Vam nudi organizaciju raftinga na rijeci Kupi koja je najljepša upravo u Gorskom kotaru. Dolazak i piće dobrodošlice te upoznavanje sa instruktorom. Presvlačenje i odlazak na start. Rafting. Ručak na bazi piknika (mogućnost organizacije ručka u lokalnom restoranu). Druženje ekipe te povratak u kasnim popodnevnim satima. Svaki sudionik dobiva svu potrebnu opremu (veslo, kaciga, zaštitni plivajući prsluk, neoprensko odijelo – dugo ili kratko ovisno o vremenskim prilikama, neoprenske čarape ili čizme, vodonepropusna jakna i dr.)


LAKE KAYAKING
Nudimo Vam drugačiji doživljaj goranskih jezera u čamcima. Dolazak i piće dobrodošlice te upoznavanje sa instruktorom. Presvlačenje i odlazak na start. Kayaking jezerom. Ručak na bazi piknika (mogućnost organizacije ručka u lokalnom restoranu). Druženje ekipe te povratak u kasnim popodnevnim satima. Izlet uključuje najam potrebne opreme (veslo, kaciga, zaštitni plivajući prsluk, neoprensko odijelo – dugo ili kratko ovisno o vremenskim prilikama, neoprenske čarape ili čizme, vodonepropusna jakna i dr.).

Kontakt

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.