Kamenjakova Goranska Biciklijada 2021

Nakon srpanjske trodnevne biciklističke avanture u Gorskom kotaru, kolovoz nam je već tradicionalno rezerviran za naše druženje na 2 kotača čabarskim krajem. I ovog ćemo se ljeta uputiti u najšumovitiji predio Hrvatske u sklopu Kamenjakove Goranske Biciklijade koja će se održati 7. i 8. kolovoza. Prošle smo godine prema našoj bazi u Tršću krenuli s Platka, a ove ćemo godine Kamenjakovu Goransku biciklijadu započeti u Crnom Lugu. I ovog puta smo vam pripremili neke dijelove koje još nismo vozili, kao i neke nova atrakcije koje nismo još posjetili.
U svakom slučaju očekuje nas vikend pun uzbuđenja i doživljaja!

Info

Cijena: 650 kuna

U cijenu uključeno:
– 1 noćenje u Sobama Jurković,
– 1 x pansion (doručak, ručak i večera),
– 2 x lunch paket,
– poklon
– 2 vođene biciklističke ture,
– 2 licencirana biciklistička vodiča
– organizacija,
– GPS tragovi
– okrjepa na startu (voće, voda, snack)

Rok za prijavu: 4.8.2021.

Sudjelovanje na Kamenjakovoj Goranskoj Biciklijadi možete potvrditi isključivo putem online Prijave nakon čega ćete putem e-maila dobiti sve potrebne informacije.

Subota, 7.8.

Okupljanje sudionika kod kod Pansiona NP Risnjak u Crnom Lugu od 9 do 10 sati nakon čega krećemo rubnim dijelovima Nacionalnog parka Risnjak preko Rebra do spoja s glavnom cestom Gerovo – Crni Lug. Nakon 2 kilometra asfalta na Vršićkom križanju se vraćamo na makadam te preko Šije dolazimo do Lividrage. Slijedi najprije položeni makadam, a potom i blagi uspon do vidikovca Medvedov štant. Nakon što smo dosegnuli najvišu točku i predahnuli na vidikovcu, nastavljamo se spuštati prema Farjevom lazu te nakon još jednog kraćeg uspona, slijedi završni spust prema Tršću, odnosno u Ravnice do smještaja kod naše domaćice Mirjane u sobe Jurković. Za one koji žele dodatnu dozu adrenalina, mogu završni makadamski spust zamijeniti enduro stazom Rudnik ili se uputiti do adrenalinskog parka Tršće. Zajednička večera i noćenje.
(40 kilometara / 730 metara ukupnog uspona)

Nedjelja, 8.8.

U nedjelju ujutro nakon jutarnje kave slijedi bogati doručak. Pred nama je atraktivna tura s vrlo dinamičnom dinamičnom konfiguracijom terena. Krećemo s laganim usponom u smjeru Kraljevog vrha nakon čega nastavljamo šumskom stazom do Svete Gore. Nakon predaha i uživanja u pogledu spuštamo se prema Zamostu. Prije Zamosta posjetit ćemo i izvor rijeke Gerovčice. Od Zamosta pratimo Čabranku do njezinog ušća u rijeku Kupu te nastavljamo do Gornjeg Lošca nakon čega krećemo s dugim, ali ne pretjerano zahtjevnim usponom do Lovačke kuće Praprot. To nam je ujedno i najviša točka nakon čega se mrežom makadamskih puteva spuštamo prema Crnom Lugu i našem cilju kod Pansiona Nacionalnog parka Risnjak. U Crnom lugu nas čeka posjet Interpretacijskom centru u kojem se čuva tradicija starih zanata te vrijednih karnevalskih običaja. Za sam kraj zasluženi ručak te rastanak.
(46 kilometara / 1120 metara ukupnog uspona)

NAPOMENA:

Smještaj je osiguran u sobama Jurković u Tršću (Ravnice) na bazi polupansiona (večera i doručak).

Oprema koja vam je potrebna je prije svega MTB bicikl, kaciga i biciklistički ruksak s rezervnom opremom.
S obzirom na to da nije organiziran transfer prtljage niti prateće vozilo preporuča se da svaki sudionik ponese sa sobom što smatra da mu je potrebno za dva dana vožnje i jedno noćenje. Vreća za spavanje nije potrebna jer se noći u sobama sa urednom i čistom posteljinom.
Uzmite u obzir da vrijeme u Gorskom kotaru može biti prevrtljivo – ljetne temperature se vrlo brzo mogu pretvoriti u jesenske. Poželjno je imati i dodatno putno osiguranje.

Organizator zadržava pravo promjene ruta prije starta.
Sudionici u programu sudjeluju na vlastitu odgovornost, obavezno je nošenje kacige za glavu. Na dijelu koji se vozi po prometnicama sudionici se trebaju pridržavati pravila u prometu.