Kamp Slatina zadržao prestižnu ADAC-ovu nagradu

Kamp Slatina u Martinšćici na otoku Cresu jedini je kamp na otoku koji se također i ove godine može pohvaliti s prestižnim priznanjem žute table ADAC-a, a zajedno s kampom Poljana iz Malog Lošinja te Bunculuka sa otoka Krka jedini su predstavnici Kvarnera koji imaju priznanje žute table ADAC-a. Tako je odlučeno na turističkom sajmu CMT koji se prošlog tjedna održao u njemačkom Stuttgartu.

CMT Die Urlaubs Messe Stuttgart je najveći turistički sajam u Europi, a ove godine na sajmu je prisustvovao rekordan broj izlagača – njih čak više od 2000.

Kao uvertira sajma, svake se godine održava gala večera njemačkog automobilističkog kluba ADAC –a, gdje se na jednom mjestu sastaju svi bitni čimbenici za kamping turizam. Tako je i ove godine 13.1.2012 gala večera ADAC –a okupila više od 460 uzvanika iz cijele Europe (predstavnici kampova Italije, Njemačke, Španjolske, Francuske, Slovenije, Danske, Hrvatske…). Osim bogatog programa, analize prethodne godine koja je za kamping turizam bila odlična te pretpostavki da bi se trend trebao nastaviti i u 2012 godini, ADAC na gala večeri odaje priznanja za kvalitetu u obliku crvene (superplatz) i žute table.

Tijekom godine kvalificirani inspektori iz njemačke centrale ADAC-a obilaze sve kampove Europe koji se nalaze u vodiču ADAC (2.800 kampova) te pojedinačno zvjezdicama ocjenjuju pet kategorija (sanitarije, kamp mjesta, opskrba, slobodno vrijeme, animacija). Maskimalan broj zvijezdica po kategoriji iznosi pet (5) zvjezdica.

ŽUTU TABLU ADAC dodijeljuje kampovima koji su prilikom posljednjeg obilaska ostvarili odlične rezultate na području uređenja sanitarija i kamp mjesta. U području sanitarija, kamp mora zaslužiti 4 ili 5 zvjezdica, dok u kategoriji kamp mjesta dostići najmanje 3 zvjezdice kvalitete. Ovim kriterijem obuhvaćene su dvije temeljne kategorije koje određuju svaki kamp. Priznanje se dodjeljuje na godinu dana s ciljem poticanja kampova na dodatne napore u zadržavanju visoke razine ponude. Kampovi s takvim priznanjem ne samo da moraju zadovoljiti stroge kriterije ADAC-a nego i subjektivnu predodžbu gostiju kampa.

Od ukupno 231 kampa u Republici Hrvatskoj žutu tablu ADAC-a zaslužilo je samo 13 kampova: Kanegra Umag, Stala Maris Umag, Finida Umag, Lanterna Poreč, Solaris Poreč, Zelena Laguna, Bijela Uvala Poreč, Bunculuka Baška, Zaton Nin, Vira Hvar, Nevio Orebić, Poljana M. Lošinj, Slatina Cres/Martinšćica. Za napomenuti je da su kamp Lanterna i kamp Zaton nosioci i crvene table superplatza.
Od ukupno 5.600 europskih kampova u ADAC- ovom vodiču njih 574 ima žutu tablu.

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.