Karnevalske igre u Crikvenici

Nepovoljne vremenske prilike su ovih dana mnogima poremetile maškarane planove i odgodile većinu događanja, između ostaloga i Karnevalske igre u Crikvenici. Karnevalske igre će se održati u petak, 10. veljače 2012. u Gradskoj sportskoj dvorani u Crikvenici s početkom u 16 sati. Ova sportsko-zabavna manifestacija, čiji je cilj okupljanje, natjecanje i zabava kroz karnevalsku tematiku, organizira se drugu godinu zaredom u Crikvenici.

Uz natjecanje, igre nude druženje, smijeh i zabavu, a natjecatelji obavezno moraju biti maskirani. Natjecateljske discipline predstavljaju spoj snage, spretnosti i mrvicu sreće te u kombinaciji s maškaranom tematikom pružaju maštovite igre i zabavu za sve generacije. U ekipi može sudjelovati maksimalno 8 osoba, s minimalno 3 osobe ženskoga spola.
Natjecatelji će svoje snage odmjeriti u igrama poput piljenja balvana, nošenja kašeta, potezanja konopa, držanja krigle s pivom te potezanja konopa.

Pobjednici će se direktno plasirati u završnicu, koja će se održati u Rijeci, 17. veljače 2012. godine u Boćarskome domu na Podvežici. Tamo će sudjelovati natjecatelji iz različitih dijelova Hrvatske (Primošten, Velika Gorica, Biograd na Moru, Malinska, Matulji i dr.). Uz igre za starije maškarone, ove se godine po prvi put održavaju i Mini karnevalske igre, gdje će snagu odmjeriti najmlađi Crikveničani. U sklopu ovogodišnjih Karnevalskih igara u Crikvenici će se održati i izbor Prve mačke crikveničkih maškara, koji se temelji na tradiciji staroj više od 70 godina.

PROGRAM:
do 15:30 h – Prijave ekipa za Mini karnevalske igre
16:00 h – Mini karnevalske igre
do 17:00 h – Prijave ekipa za Karnevalske igre
18:00 h – Karnevalske igre
19:00 h – Izbor Prve mačke crikveničkih maškara
20:30 h – Završetak programa

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.