Kvarner – NAJ destinacija u Hrvatskoj

Opatija i Krk su najuređenije turističke destinacije na hrvatskoj obali! Odlučeno je tako na Danima hrvatskog turizma koji se održavaju u Šibeniku. Dama hrvatskog turizma, Opatija, u akciji Hrvatske turističke zajednice Plavi cvijet u kategoriji mjesta preko 10.000 stanovnika primorske Hrvatske, ostavila je iza sebe Dubrovnik i Makarsku, dok je grad Krk u kategoriji među mjestima od 3.000 do 10.000 stanovnika bio bolji od Vodica i Biograda na Moru.

Uspjeh Kvarnera u akciji Plavi cvijet zaokružila je Mošćenička Draga koja je osvojila izvrsno 2. mjesto među najuređenijim destinacijama na Jadranu s manje od 1000 stanovnika. U kategoriji mjesta od 1.000 do 3.000 stanovnika, Kvarner nije imao svog predstavnika. U akciji Zeleni cvijet, u kojoj se ocjenjuju najuređenija mjesta kontinentalne Hrvatske, nagrada za najljepši balkon privatne kuće pripala je Sonji Lipovac iz Tršća.

Osim ovih priznanja, Kvarner je bio uspješan i u pojedinačnim elementima turističke ponude pa je tako Lopar dobitnik posebnog priznanja za najbolju javnu plažu na Jadranu, dok je najbolji suvenir na Jadranu set suvenira od školjaka s certifikatom Hrvatski otočni proizvod Art studija Patrikana Rab. U izboru djelatnika godine – Čovjek ključ uspjeha u turizmu za najbolju agencijsku djelatnicu izabrana Ana Predovan Brkarić, vlasnica riječke turističke agencije Travelana, a najbolji djelatnik u pomorskom prijevozu je djelatnik riječke Jadrolinije Vatroslav Nazor.
Prvi put ove godine je dodjeljena i oznaka kvalitete u kulturnom turizmu pod nazivom Doživi Hrvatsku, a za najbolje hrvatsko kulturno događanje proglašena je Rapska fjera

Također su dodjeljene i nagrade Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske televizije u akciji Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku. U toj akciji Opatija je osvojila drugo mjesto među najboljim turističkim destinacijama od 5 do 10.000 ležaja, a posebno priznanje za najbolju marinu u kategoriji preko 450 vezova u moru pripalo je ACI marini Cres. Dodajmo kako je drugi najbolji mali hotel na Jadranu  opatijski Mozart, a 3. Villa Astra u Lovranu koja ima i najbolji mali hotelski wellness centar.

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.