Kvarner u Finskoj oduševio najznačajnije tvrtke u turizmu

Turistička zajednica Kvarnera u suradnji s udrugom Skål International Kvarner predstavila se na 72. Međunarodnom svjetskom kongresu udruženja Skål koji je od 18. do 22. rujna održan u Turku, Finska. Skål Club International je profesionalna međunarodna organizacija koja broji 20.000 članova, a to su decision maker-i najznačajnijih tvrtki u turizmu. Nastup Kvarnera izazvao je velik interes sudionika kongresa – 600 delegata Glavne skupštine Skål Club International-a:

– Skål International Kvarner, dobio je domaćinstvo Polugodišnjeg susreta Vijeća International Skål-a (International Skål Council Mid-Year Meeting-a) koji će se održati u Opatiji od 20. do 23. travnja 2012. godine. Prezentaciju Opatije održala je gospođa Katarina Hauptfeld, predsjednica Skål International Kvarner i time pobijedila kandidaturu Turske. Prezentacija Kvarnera održana je uz potporu gospodina Nika Račića, direktora Kongresnog ureda HTZ-a bivšeg predsjednika Skål Club International-a te dr.sc. Zlatana Fröhlicha, člana Vijeća International Skål-a. Na polugodišnjem susretu sudjelovat će članovi glavnog odbora, izvršnog odbora, kao i vijeća International Skål-a, njihove pratnje te ostalih članova Skåla koji imaju pravo sudjelovati susretu kao promatrači. U Opatiju se očekuje dolazak više od 100 sudionika.

– 19. rujna Skål Club International dodijelio Eko centru Caput Insulae Beli godišnju nagradu za projekte održivog razvoja u turizmu u kategoriji General Countryside za projekt Ekotourizam na Tramuntani kao metoda zaštite prirodnog i kulturno-povijesnog nasljeđa i to u jakoj konkurenciji s mnogobrojnim svjetskim turističkim agencijama i nacionalnim parkovima.

– dana 21. rujna održan je turistički forum te poslovna radionica pod nazivom Full Day Skål Trade Show. Turistička zajednica Kvarnera i Skål International Kvarner predstavljeni su na samostalnom štandu, na kojem je zamijećen najveći broj posjetitelja. Naime, Turistička zajednica Kvarnera održala je prezentaciju turističke ponude Kvarnera, koja je tijekom coffe break-a popraćena i glazbenim nastupom Voljena Grbca i Vivien Galletta, uz klavirsku pratnju prof. Vladimira Babina. Također, za članove Skåla organizirana je nagradna igra s glavnom nagradom 7-dnevnog boravka u hotelu Atrium Residence u Baški.

Istoga dana Turistička zajednica Kvarnera bila je domaćinom kulturnog programa tijekom predsjednikove gala večere. Kvarnerski glazbenici izveli su sjajan nastup i ponovno nametnuli Kvarner i Hrvatsku u središte pažnje.

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.