Livade Vidoviću i Latvijcima

Iako je kolo prije finala 4.SVERA Zimske MTB lige bilo već mnogo toga poznato, većina zimskoligaša nije mogla odoljeti izazovu nedjeljnog pojedinačnog kronometra, zadnje utrke lige vožene po legendarnoj Parenzani, a koja je zahvaljujući prošlogodišnjem organizatoru Gostionici Tartuf iz Livada odlukom ligaša zaslužila ovogodišnje finale lige koja je ove godine sveukupno privukla 214 natjecatelja.

Dodajmo kako se na finalu pojavio i pun mini bus natjecatelja iz latvijskog grada Livania, natjecatelja Livelo Veloklubsa koji su za svoje zimske pripreme odabrali destinaciju Istarskoga Labina čuvši da je Zimska liga jedinstveno natjecanje u kojem nitko nije opterećen klasičnim regulama ali zato svi grizu za čim boljim plasmanom, kako pojedinačnim ili ukupnim tako i teamskim i klubskim.

Najbrži u pojedinačnom cronometru, bio je Saša Vidović (BK Buzet) koji je već ranije osigurao naslov najboljeg u ovogodišnjoj Zimskoj ligi. Željko Ujčić (BK MTB Ista) iz Pazina je osvojio drugo mjesto, dok je kadet Mateo Franković (BBK Kvarner) iz Viškova bio treći. Vidović je Ujčića nadmašio za 43 sekunde, a Frankovića za minutu i dvije sekunde i to na stazi dugoj samo 19.700 metara.

Ekipni cronometar je pripao danas vrlo raspoloženom Vidoviću i njegovoj Buzetskoj ekipi koju su još činili Petar Vuković i Prodan Marin. Druga ekipa bili su gosti iz Latvije , Veloklubs Livani 1 u sastavu : Ančevs Mikus, Skruzmanis Daniels i Loginis Juris. Latvijcima je pripalo i 3. mjesto kroz team Veloklubs Livani 2. u sastavu Mikelsons Janis, Kanepejs Dzintars i Holsteins Kaspars.

Ukupni pobjednik 4.SVERA Zimske lige Saša Vidović uz medalje i trofeje osvojio je i nagradu BICIKL.COM-a, startninu-kotizaciju u visini 220 eura za nastup na ALPENTOUR Trophyu, etapnoj utrci koja se odvija oko Schladminga. Ukupni pobjednik među najmlađima, među početnicima Matko Grujić nagrađen je od strane SVERE d.o.o. iz Pule, ovogodišnjeg pokrovitelja Lige, novom MTB biciklom vrijednom 3.000 kuna.

Gledajući općenito ovo 4. Izdanje Zimske lige, svi učesnici i svi organizatori pojedinih kola i više su nego oduševljeni ovim vidom zimskog natjecanja u kojem su osim domaćih, Hrvatskih natjecatelja učestvovali još i natjecatelji iz Slovenije, Italije, Njemačke i Latvije. S toga se može očekivati da sljedeće izdanje bude još kvalitetnije i još više posjećeno od strane aktivnih ntjecatelja i običnih rekreativaca.

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.