Losinia Easter Walk & Hike Weekend

Provedite aktivno Uskršnje praznike na Lošinjuotoku zdravlja i vitalnosti. Pridružite nam se na vođenim pješačkim izletima i ne propustite 3 dana vrhunske zabave i odmora u prirodi!

PROGRAM

Subota, 8.4. – OSOR CITY WALK

Uskršnji pješački vikend započinjemo laganom vođenom šetnjom do susjednog otoka Cresa, odnosno do Osora – muzeja na otvorenom. Zbog svog prometno-strateškog položaja na Kvarneru,  Osor je u prošlosti zauzimao značajno mjesto u povijesti Jadrana. Nekad moćno i bogato trgovačko mjesto još i danas svojim zidinama svjedoči o toj prošlosti o kojoj ćemo vam više kazati na samoj šetnji.
Šetnja je lagana, položena i namijenjena je svim dobnim kategorijama.

START/CILJ: Lopari Camping Resort (prijave/ welcome od 16:30 h, recepcija, Lopari Camp Resort)
START TURE: 17:00 h
DUŽINA: 4 km
UKUPNI USPON: 40 m
ZAHTJEVNOST: lagana
PODLOGA: 100 % asfalt/beton
TRAJANJE: 2 sata

Nedjelja, 9.4. – OSORŠĆICA HIKE

Osoršćica je planina koja se proteže duž sjevernog dijela otoka Lošinja, od naselja Osor na sjeveru do naselja Ćunski na jugu u dužini od oko 15 km. Smatra se jednom od najatraktivnijih otočnih planina te je prva koja je privukla pažnju turista. Naime, austrougarski prestolonasljednik Rudolf Habsburg još se davne 1887. godine popeo na Osoršćicu. Nakon bogatog uskršnjeg doručka, okupit ćemo se u Auto Campu Rapoća u Nerezinama otkud ćemo krenuti prema vrhu Osoršćice, točnije do crkvice sv. Mikule gdje vas kao nagrada čeka veličanstven pogled na cijeli lošinjski arhipelag, obale Istre, Velebit, a pogled seže čak do Gorskog kotara, Triglava te otoka Raba, Paga i Silbe.
Iako se stazom, koja nije pretjerano zahtjevna, treba uspeti na gotovo 600 metara nad morem, tura se ne preporučuje početnicima i osobama bez kondicije.

START/CILJ: Auto Camp Rapoća (briefing u 10:00 h)
START TURE: 10:00 h
(okupljanje Camping Resort Lopari od 9:45h, transfer autima do AC Rapoća – 3 min)
DUŽINA: 8 km
NAJVIŠA TOČKA: 557 m
UKUPNI USPON: 520 m
ZAHTJEVNOST: srednja
PODLOGA: 70% šumski staza/makadam, 30% asfalt/beton
TRAJANJE: 4 sata

Ponedjeljak, 10.4 – NEREZINE WALK

Treća i posljednja pješačka tura vas vodi uz brojne suhozide i napuštena sela u podnožju Osoršćice. Iz Camping Resorta Lopari krećemo najprije prema Velom Tržiću, napuštenom zaseoku koje krije ostatke antičke i srednjovjekovne sakralne arhitekture do seoske gradnje novijeg razdoblja. Nedaleko Velikog, nalaze se ostaci i Malog Tržića gdje je prema legendi rođen sv. Gaudencije, zaslužan što na Lošinju nema zmija otrovnica. Od Tržića ćemo se najprije spustiti do brežuljka Halmac, okruženog raštrkanim kućicama koji se smatra najstarijim naseljem Nerezina, a potom i do centra Nerezina, mjesta koje se iz težačke i pastirske jezgre razvilo u ribarsko i pomorsko naselje s brodogradilištem, poznatom po svojim majstorima i izradi brodova od drva. Od Nerezina se obalnom šetnicom vraćamo do Camping Resorta Lopari gdje ćemo i zaključiti aktivni vikend.
Ova zanimljiva povijesna pješačka tura nije zahtjevna i namijenjena je svim dobnim skupinama.

START/CILJ: Lopari Camping Resort
START TURE: 10:00 h
DUŽINA: 9 km
UKUPNI USPON: 150 m
ZAHTJEVNOST: lagana
PODLOGA: 60 % šumska staza/makadam, 40 % asfalt/beton
TRAJANJE:  3 sata

SMJEŠTAJ

Camping Resort Lopari nalazi se na otoku Lošinju, između povijesnog grada Osora, koji je od kampa udaljen 1,5 km, te ribarskog naselja Nerezine (2,5 km). Na svojih 15 hektara može primiti do 1000 gostiju, a niz suhozida koji se nalaze unutar kampa čine ga jedinstvenim i autentičnim na cijelome Jadranu.

Prostrane mobilne kućice pogodne su za cijelu obitelj ili grupu prijatelja. Dobrodošli u svoju privatnu, klimatiziranu oazu koja se sastoji od dvije spavaće sobe, potpuno opremljene kuhinje te blagovaonice i terase!

INFO

Cijena paketa na bazi 2 osobe:  204 eur (1.537,04 kn)

Paket uključuje:
– 2 noćenja u Central Village Superior mobilnoj kućici
– Rani check-in
– Kasni check-out
– 2 doručka u restoranu Lopari
– 3 pješačke ture
– Welcome paket
– Završno čišćenje

Doplate za paket, za dodatnu osobu:
– Dijete od 0 – 2,99 – GRATIS
– Dijete od 3 – 12,99 godina plaća 16 € (120,55 kn)
– Dijete od 13 godina i odrasli plaćaju 52 € (391,79 kn)

Doplata za uslugu polupansiona po danu:
– Dijete od 0 – 2,99 – GRATIS
– Dijete od 3 – 12,99 godina plaća 15 € (113,01 kn)
– Dijete od 13 godina i odrasli plaćaju 22 € (165,75 kn)

U cijenu nije uključeno:
boravišna pristojba, prijava

NAPOMENA:
Organizator zadržava pravo promjene pješačkih ruta prije starta svake ture
Sudionici u programu sudjeluju na vlastitu odgovornost. Od opreme preporučuje se čvrsta i udobna pješačka/planinarska obuća, ruksak, vjetrovka, adekvatna odjeća, voda, štapovi (opcionalno), pokrivalo za glavu, sunčane naočale, zaštita od kiše.