Materina priča na otoku vitalnosti

Povodom Dana domovinske zahvalnosti, 5. kolovoza, Grad Mali Lošinj, Turistička zajednica Grada Malog Lošinja i autorica etno kolekcije MATERINA PRIČA, gđa. Mina Petra predstavit će kolekciju nastupom na rivi Malog Lošinja, s početkom u 21,00 sat.

OKUSI Lošinj…….
U jedinstvenom okusu lošinjskog krokanta još su unazad 150 godina uživali naši dragi preci.
G. Marino i gđa. Anna Maria Saganić jedini su u Malom Lošinju koji ga izrađuju prema originalnoj recepturi koja se sastoji samo od badema i šećera.
Gradonačelnik Grada Malog lošinja, g.Gari Cappelli će ga u znak svečanosti razlomiti mačem te podijeliti nazočnima.

OSLUHNI Lošinj ………
Nazočne će pozdraviti gradonačelnik Grada Malog Lošinja, g. Gari Cappelli, a uz predstavljanje MATERINE PRIČE, ovu će proslavu Dana Domovinske zahvalnosti svojim nastupima uveličati: Folklorne skupine – Nerezine, Orlec, Lubenice, Unije, Susak, Manfrina; ženske klape Augusta i ženski pjevački zbor „Vittorio Craglietto“.
Posebnom ugođaju doprinijet će vatromet koji će biti uvertira u veliki koncert Tomislava Bralića i klape Intrade.

POGLEDAJ Lošinj ……..
MATERINA PRIČA je priča o ljepoti i tradiciji naše zemlje, a modna revija i kreacije autorice Mine Petre nadahnute su motivima narodnih nošnji raznih krajeva Hrvatske.
Modnu reviju će nositi prelijepe djevojke, mažoretkinje, članice folklora te ugledne gospođe grada i okolnih mjesta, a podršku će im pružiti i poznata pjevača Ivana Kindl, koja ljetuje na Lošinju te aktualni Miss i Mister Hrvatske, Katarina Prnjak i Vanja Grgec.

UDAHNI Lošinj ………
Lošinj je okupan miomirisima smilja, lavande, ružmarina, lovora i gospine trave čija esencijalna ulja destilirana na cresko-lošinjskom arhipelagu u sinergiji s ekstra djevičanskim maslinovim uljem i nerafiniranom morskom soli čine potpuno prirodnu kozmetiku koja budi ugodne emocije i lijepa sjećanja na miomirisni otok, a koju je ručno pripravila aromaterapeutkinja Anamarija Pažin- Morović.
Kozmetika je pripravljena u vrhunskim i profesionalnim uvjetima zagrebačkog kozmetičkog laboratorija „LS“.
Riječ je o liniji lošinjske prirodne kozmetike sastoji se od: lošinjske pomade, pilinga, kupke i sinergije esencijalnih ulja Mirisi otoka.

DOTAKNI Lošinj ………
Ovom će se prigodom na Trgu republike Hrvatske u Malom Lošinju održati i Miomirisni festival s prezentacijom načina izrada suvenira, pojedinih proizvoda iz ponude, a izlagači će biti obučeni u tradicionalne nošnje otoka

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.