Moslavina Wine & Bike Weekend (8. – 10.10.)


Moslavačka vinska cesta
sinonim je za odlična vina, ukusna i bogata domaća jela, ugodno i domaćinsko ozračje te ljubaznost domaćina. U to smo se uvjerili na dva održana Martinjska Bike vikenda, a možete nam se opet pridružiti  na nezaboravnom biciklističkom vikendu u Moslavini. Zajedno s dragim domaćinima Vinarijom Kašner pripremili smo vam dvije vođene MTB ture po moslavačkim vinskim cestama oko i do vrha Moslavačke gore (488 m) uz nezaobilaznu vrhunsku gastro ponudu i degustaciju moslavačkih vina.
Biciklističko-vinski vikend odvija se pod motom #wineafterbike što znači da degustacije vina i posjet vinarijama neće biti tijekom biciklističkih tura nego nakon. Sigurnost na prvom mjestu!

 

INFO

CIJENA……………………………… 1290 kuna
CIJENA (bez transfera)………….. 990 kuna

Cijena uključuje:
– 2 x puni pansion
– degustacije po programu
– 2 vođene biciklističke ture
– licenciranog biciklističkog vodiča
– prijevoz osoba i bicikli kombijem na relaciji Rijeka – Kutina – Rijeka
– organizaciju putovanja
– osiguranje jamčevine
– osiguranje od odgovornosti

Rok za prijave: utorak, 5.10. ili do popunjenja kapaciteta

Mjesto polaska: Decathlon Rijeka
Vrijeme polaska: petak, 16:00
Vrijeme povratka: nedjelja, 20:00
Minimalan broj putnika: 5
BROJ SUDIONIKA JE OGRANIČEN!

PROGRAM 

Petak, 8.10.
Polazak iz Rijeke u poslijepodnevnim satima u smjeru Zagreba do Kutine. Po dolasku u Kutinu u večernjim satima, vikend ćemo započeti  uvodnom večerom i Bike burgerima te pripremom za sljedeći dan.

Subota, 9.10.
U subotu ujutro nakon doručka slijedi nam Moslavački Epic – vožnja Moslavačkom gorom kroz šumske puteve, utabane makadame i iznenađujuće singltrailove koji se sramežljivo skrivaju i samo čekaju da ih netko posjeti.

Planirana dužina rute je 50km uz očekivanih 1000 m uspona, no spremni smo stazu prilagoditi zahtjevima i spremnosti grupe. U sredini rute čeka nas okrjepa i osvježenje raznim domaćim specijalitetima, tako da odmora neće nedostajati.

               

Biciklističko druženje odvija se pod motom #wineafterbike stoga degustacija vina i posjet vinarijama tijekom biciklističke ture neće biti već po završetku biciklističke ture. U skladu sa svim epidemiloškim mjerama organizirano ćemo vas povesti i obići nekoliko vinarija na području Kutine i Popovače te uživati u najfinijim vinskim kapljicama Moslavine, a na svakoj postaji kušamo nezaobilazni autohtoni ponos Moslavine – Škrlet.
Nakon završene vinske turneje slijedi večera u Vinariji Kašner te noćenje.

Nedjelja, 10.10.
Nakon doručka, spremamo se za biciklističku turu, ali pakiramo bicikle na aute i vozila te se upućujemo u obližnje mjesto Mala Ludina, na imanje Moslavačke priče. Od tamo krećemo na biciklističku turu dugu oko 35 kilometara s oko 500 metara uspona. Po povratku s ture uživat ćemo u domaćim delicijama koje sprema imanje Moslavačka priča iz Ludine. Nakon ručka i odmora, rastanak i sretan povratak kućama.