Jadranski slalom ipak otkazan!

Krovna svjetska skijaška organizacija FIS donijela je odluku da se ovogodišnji Adriatic slalom, koji se trebao održati 08.03. na Platku, otkazuje. Razlozi otkazivanja su nedostatak snijega i nepovoljne vremenske prilike.

Ski klub Rijeka kao nositelj organizacije utrke s Hrvatskim skijaškim savezom, uz glavne pokrovitelje Primorsko-goransku županiju i Grad Rijeku, učinio je sve da ova, ne samo regionalno, iznimno važna sportska manifestacija u potpunosti uspije. Jedina utrka u Hrvatskoj koja je po drugi put zaredom uvrštena u kalendar FIS Europa Cupa nažalost neće biti održana unatoč naporima sviju koji su učestvovali u njenoj realizaciji, i to u trenutku kada su završene opsežne pripremne radnje za njeno, sigurni smo, uspješno odvijanje.

Uz nepovoljne vremenske prilike, koje svakako nisu išle na ruku organizatorima ali na koje se nije moglo utjecati, nedostatak snijega i posljedična nepripremljenost staze glavni su razlozi za otkazivanje slaloma. Stvaranje umjetnog snijega dostatnim brojem topova za snijeg nezaobilazno je pri pripremi skijališta koja pretendiraju na isplativ broj skijaških dana godišnje, a pogotovo ukoliko na njima postoji mogućnost održavanja skijaških natjecanja. Kako bi se ubuduće mogućnost otkazivanja ovako značajnih natjecanja svela na minimum, neophodna je nabava dodatnih topova za snijeg i proširenje jezera s vodom za njihovo opsluživanje.

Svjesni težine aktualne gospodarske situacije u kojoj se nalazimo, ipak smo slobodni nadati se da će čelni ljudi Primorsko – goranske županije i Grada Rijeke te ostali zainteresirani subjekti učiniti potrebne predradnje da se dogodine na Platku, bez obzira na vremenske prilike, nesmetano održi Adriatic slalom Europa Cup. Ovo je natjecanje od iznimne važnosti za cijelu našu regiju, kako u smislu popularizacije skijanja i sporta uopće, tako i u smislu prezentacije Primorsko-goranske županije kao posjeta vrijedne sportske i turističke destinacije.

 

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.