Bajka iz shopping centra oduševila Riječane!

Dugotrajnim pljeskom i uzvicima odobravanja pozdravljena je sinoć u Tower Centru Rijeka glumačka i autorska ekipa predstave Bajka iz shopping centra.

Trećim katom trgovačkog centra, koji je malo neuobičajen za scenu jedne kazališne predstave, dugo je odzvanjao riječima pohvale i oduševljenja za uradak kojeg je još 1989. godine napisao jedan od najboljih suvremenih hrvatskih dramatičara Mate Matišić, a vješto na svojstven način preoblikovao ponajbolji hrvatski redatelj Vinko Brešan. Iako se na prvi pogled činilo da je riječ o jednom prilično jednostavnom tekstu, on je ipak izveden vrlo slojevito jer obuhvaća našu stvarnost sastavljenu od tuge, sudbina pa čak i ratova koji su se vodili na ovim našim prostorima.

Naime, Bajka iz shopping centra je priča o neobičnim sudbinama dvoje hrvatskih gastarbajtera u zrelijoj dobi, čistačici Mari i noćnom čuvaru Jozi, koji su se zahvaljujući njihovim isprepletenim prošlostima slučajno sreli tijekom badnje večeri u jednom njemačkom trgovačkom centru. Kroz dijalog koji obiluje smiješnim situacijama oslikava se sva nevinost, tuga, osamljenost i toplina ljudskih sudbina tako karakterističnih za naše ljude koji svoj život provedu radeći u inozemstvu. U predstavi je mnogo neočekivanih obrata koji će zadržati pažnju gledatelja do samog kraja,  nasmijati ga do suza pa čak i rasplakati.

Neobična i autentična scenografija, perfektna i vrlo stilizirana režija Vinka Brešana, vrhunske izvedbe Olivere Baljak i Davora Jureška dovoljan su razlog i poziv svima, da ako već nisu uspjeli vidjeti premijeru Bajke iz shopping centra, to učine 7. i 8. ožujka u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u Rijeci kada će biti izvedene reprize s početkom u 20 sati. Ulaznice za iste već su u prodaji u Turističkom informativnom centru na Korzu i u knižarama Profil.

Fotografije

[nggallery id=27]

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.