Natjecanje u soljenju srdela

Srdela je in

U subotu, 30. travnja s početkom u 17 sati održat će se 8. škola soljenja sardela. Tradicionalno je to natjecanje u soljenju sardela na fažanskoj rivi. Uz bogatu gastro ponudu slanih sardela, maslinovog ulja i istarskih vina, možete ponešto i naučiti na predavanju o tradicijskim načinima konzerviranja, prerade i pripremanja sardela.

Fažanska Mala ribarska akademija Sardela rastvara svoja vrata kopnu i pučini! U njezinom je radu na poseban način zanimljiva, nadasve korisna Škola soljenja sardele. Valja se okušati u ovom starom umijeću mora, podruma i kuhinje, stati uz natjecatelje koji će u označene limenke posložiti usoljene sardele, primjenjujući spoznaje što se prenose iz naraštaja u naraštaj… Djeca, mještani, gosti, početnici i vrsni znalci – svi će ponešto doznati ili reći o količini potrebne ribe, o soli, ulju, začinima… Za tri mjeseca otvorit će se limenke i biti proglašene najbolje soljene sardele. Iznimna prigoda za degustaciju i razgovor o izboru pravog vina za ovakve svečanosti. U svakom slučaju, treba to posoliti kako treba! A zato je potrebna škola.

Program:

– Postavljanje edukativne ploče Male ribarske akademije Sardela – Škola soljenja sardela

– Gastro ponuda: razna jela od sardela

– Istra Gourmet – degustacija i prodaja istarskih proizvoda: maslinovo ulje, sir, pršut, vina i rakije, proizvodi od smokava, med, istarski kolači

– Ribarnica kod Paola i Nine – prikaz fažanskih ribarnica tridesetih godina prošlog stoljeća i prodaja slanih sardela

– Zabavni program za djecu i odrasle

1 odgovor

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] ili ne, ali samo nakon 4 dana od manifestacije 8. škola soljenja sardela u Fažani i u Rijeci će srdela postati IN. Naime, u organizaciji Turističke zajednice grada […]

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.