Ne propustite Dan plavih bobica

U subotu, 9. srpnja u Ravnoj Gori će se održati Dan borovnica. Prilika je to da iskoristite cjelodnevno druženje s ovom slasnom šumskom delicijom bogatom dijetalnim vlaknima, ponajviše pektinom koji je topiv u vodi, a djeluje blagotvorno kod snižavanja kolesterola u krvi. Program Dana borovnica bit će podijeljen na dio za izletnike i dio za bicikliste.

ZA IZLETNIKE
Okupljanje i prijave sudionika uz degustaciju delicija od borovnica će biti od 10 do 11 sati u centru Ravne Gore na trgu kod SPC Goranka. Cijena prijave po osobi je 35 kuna što uključuje degustacije delicija od borovnica, vođenje i edukaciju, težački zajutrak na Javorovoj kosi – pečenje kobasica na štapu na otvorenoj vatri (+kruh, luk). Djeca do 7 godina gratis.
U 11 sati slijedi polazak na izlet na Javorovu kosu
• šetnja do staništa borovnica
• edukacija o ljekovitosti
• obilazak vidikovaca i Božjeg studenca
• pečenje kobasice na otvorenoj vatri

ZA BICIKLISTE
Okupljanje i prijave sudionika uz degustaciju delicija od borovnica će biti od 14 do 15 sati u centru Ravne Gore na trgu kod SPC Goranka. Cijena prijave po osobi je 35 kuna što uključuje degustacije delicija od borovnica, kartu, štrudlu od borovnice. Djeca do 7 godina gratis. U 15 sati slijedi start biciklijade Ravnogorskim zelenim stazama
Rute:
1. ŠUMSKI SAN – 13,5 km (asfalt + makadam)
2. ZELENA AVANTURA – 28,5 km (asfalt + makadam)
3. TRAGOM GORANSKIH PUTOVA 35 km (asfalt+makadam)

Osim pješačenja i bicikliranja, od 14 sati na trgu kod SPC Goranka održavat će se sajam domaćih proizvoda i suvenira uz zabavni program, a sve prisutne će od 22 sata zabavljati Gustafi.
Dođite, zabavite se, rekreirajte i doživite čari goranske šume!

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.