Obiteljski pohod na vrh Učke

U nedjelju 27. svibnja s početkom u 10 sati održat će se 5. Mama i beba Učka maraton. Riječ je o iznimno popularnoj manifestaciji koja će se ove godine održati  posljednje subote u svibnju, pri čemu se naslanja na Svjetski dan sporta.  Mama i beba Učka maraton organizira Udruga za promicanje zdravog života Spiritus movens iz Opatije u suradnji s Centrom za estetiku Opatija, a pod pokroviteljstvom Grada Opatije i Primorsko-goranske županije.

Sudionici maratona su bebe koje roditelji guraju u kolicima ili nose u nosiljkama 6 ili 12 kilometara uzbrdo (po izboru). Sudjelovanje nije ograničeno samo na bebe, nego su dobrodošle sve obitelji s djecom željne boravka u prirodi i druženju s istomišljenicima koji propagiraju zdrav način života. Dosad je na maratonu sudjelovalo i nekoliko beba u majčinom trbuhu!

Akcijom se želi prenijeti poruka svim obiteljima o važnosti boravka u prirodi i rekreacije, i to već od najranije dobi. Sudjelovanje na maratonu stoji 10 kun i nije natjecateljskog karaktera, a svakom sudioniku organizator osigurava sendvič, voće, vodu i sokove. Osim toga, tu su i brojni sponzori koji svojim poklon-paketima nagrađuju sve male sudionike i njihove roditelje.

 

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.