Odgode karnevalskih događanja

Nakon odgode Maškaranog rallya Pariz Bakar koji se trebao održati ove subote, 4. veljače, odgođena je i 8. Maškarana biciklijada u Matuljima. Snažna bura i niske temperature primorali su organizatore da ove dvije manifestacije odgode za sljedeću subotu, 11. veljače.

Osim, odgode manifestacija, nažalost, jedno je događanje otkazano. Naime,  shodno nastalim vremenskim uvjetima, vremenskoj prognozi i najavi lošeg vremena, karnevalske grupe s šireg područja Hrvatske i iz Slovenije obavijestile su organizatore da zbog sigurnosti djece neće biti u mogućnosti sudjelovati u najavljenoj karnevalskoj povorci, a TZ Grada Opatija kao organizator manifestacije odlučila je otkazati događanje i zbog nesigurnih uvjeta na prometnicama, jer je većina djece trebala doći u Opatiju organiziranim prijevozom autobusima.
Kako bi se izbjegle sve moguće negativne posljedice održavanja manifestacije, organizator je odlučio istu otkazati, a zbog gustog rasporeda ostalih manifestacija otpada mogućnost organizacije istog događanja u nekom drugom terminu.

Sibirska fronta poremetila je planove i u Crikvenici. Sportsko-zabavna manifestacija Karnevalske igre i Izbor prve mačke crikveničkih maškara, koji su se trebali održati u subotu, 4. veljače, odgađaju se za četvrtak, 9. veljače, a održat će se u maškaranome šatoru s početkom u 16 sati.
Dječja maškarana povorka, koja je bila predviđena za nedjelju, 5. veljače, održat će se u subotu, 18. veljače s početkom u 14 sati.

Međutim, neka od događanja će se ipak održati. Jedno od njih je i Grobnički maškarani vikend. Sve počinje u subotu, 4. veljače 10. međunarodnim izvorno-tradicijskim karnevalom Grobnišćina zvoni na kojoj se očekuje više od 350 sudionika.

Program:
09:00 – 10:00 Dražice – doček sudionika
12:00 Polazak
12:30 – 13:15 Podhum – spontana zabava
14:15 – 15:00 Zastenice – spontana zabava
15:45 – 16:30 Podrvanj – spontana zabava
17:00 Čavle – doček povorke
Maškarani tanci (21:00 – 04:00)

Sljedećeg dana, u nedjelju, 5. veljače, Turistička zajednica općine Čavle Vas očekuje na Platku na 11. međunarodnom natjecanju maškara na snijegu “Maškarani Platak” koje će se ove godine održati pod sloganom “ki kako more i umi”. Početak natjecanja predviđen je u 12 sati, a nakon završetka predviđena je podjela nagrada i zabava.

U petak, 3.2. u 20 sati u šatoru na autobusnom parkiralištu u Vrbnikuodržat će se 2. Retro Party, zabava pod maskama u retro stilu ( muzika 70-tih i 80-tih ). U subotu, 4. veljače će se s početkom u 21 h u maškaranome šatoru u Crikvenici održati maškarana zabava uz grupe Trend i Berekini, a u nedjelju, 5. veljače 2012. godine održat će se 16. Dječji karnevalski korzo u Opatiji. Ove godine, u povorci sudjeluje 29 karnevalskih skupina s ukupno oko 1 800 malih maškara. Bit će tu i mažoretkinja, puhačkih orkestara i nadasve prekrasnih maski, jer za Dječji karnevalski korzo pripreme traju mjesecima. Osim maškaranih skupina s našeg područja, stižu nam i male maškarice iz Zagreba, Vrbovca, Ljubljane, Poreča, Maribora, Novske, Lopara, Slovenske Bistrice, Vinkovaca, Župe Dubrovačke, dok će povorku zatvoriti mali zvončari iz Muna.
Tijekom povorke, koja će se odvijati po posebno dekoriranoj trasi, na tri će punkta animatori zabavljati okupljeno mnoštvo te predstavljati svaku grupu ponaosob, a na cilju – kupalištu Slatina, će male maškare nastaviti zabavu uz veseli program. Naravno, bit će tu krafni, toploga čaja…

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.