Opatijski dani zdravlja i rekreacije

U Opatiji se do 15. svibnja u sklopu Tjedna Crvenog križa  održavaju Dani zdravlja i rekreacije. Nakon što su već održani Vegetarijanski dan i Dan vitamina i minerala u ponedjeljak i utorak, u srijedu 11. svibnja će se održati Dan makrobiotike. Od 8 do 10:30 u Ugostiteljskoj školi Opatija će se predstaviti makrobiotska prehrana s degustacijom i prezentacija zdravog kruha te mjerenje i izračunavanje idealne težine ( body scan analiza). U 18 sati u Kulturnom domu Zora predavanje na temu Zdrava prehrana će održati doc. dr. sc. Alen Ružić.

Četvrtak je Dan čaja te će se tom prigodom na 1. katu opatijske tržnice građani družiti uz degustaciju čajeva s poznatim ekspertima za trave i druge biljke Dragom Plečkom i Ivanom Lesingerom. Istog dana, u hotelu Imperial, spomenuti će dvojac održati predavanje na temu Nepoznata komunikacija biljaka i životinja.

Dan dječje prehrane je rezerviran za petak 13. svibnja kada će se od 9 do 13 sati u Dječjem vrtiću Opatija predstaviti dječja prehrana i degustacija hrane uz prigodan program, a od 8 do 13 sati će se u dvorani Gorovo održati Olimpijada umirovljenika.

U subotu, 14. svibnja povodom Dana rekreacije i sporta će se održati predstavljanje raznih sportskih aktivnosti i zajedničko vježbanje, a Društvo naša djeca će obilježiti Dan obitelji. U Ugostiteljskoj školi Opatija od 11 sati bit će predstavljena mediteranska kuhinja koja će se moći i degustirati uz Šajetu.

Dani rekreacije i sporta u Opatiji će se zaključiti Danom planinarenja u nedjelju 15. svibnja u 9 sati kada će se na Slatini kod fontane okupiti svi zainteresirani za pješačenje s planinarskim društvima Homo si va Leprinac gdje će biti i okrjepa s maneštrom.

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.