Osjeti Lošinj i riješi se stresa!

Ako vas muče ljubavni jadi ili vam možda nedostaje poslovnog uspjeha, na lošinjskim radionicama aromaterapije na otvorenom saznajte kako riješiti ove probleme uz pomoć blagotvornog i ljekovitog djelovanja eteričnih ulja. S prvim danima proljeća TZG Malog Lošinja organizirala je četvrtu po redu radionicu aromaterapije u sklopu projekta Miomirisi i okusi Lošinja kroz koji se otok Lošinj promovira kao Centar za aromaterapiju Jadrana. Terasa hotela Apoksiomen na malološinjskoj rivi bila je okupana mirisima lovora, ružmarina i eukaliptusa čije je blagotvorno djelovanje na tijelo, emocije i duh prezentirala aromaterapeutkinja Anamarija Pažin Morović. Priređena je inhalacijska parna kupka od eukaliptusa za pročišćavanje dišnih puteva, prikazana je priprava hidratantne maske za lice od jogurta s eteričnim uljem lovora, a za desert je serviran lošinjski kolačić od ružmarina za vjernost koji su nekoć žene lošinjskih kapetana pekle svojim muževima. Antibakterijska i antivirusna svojstva lovora Lošinjani poznaju od davnina pa je ovom prilikom predstavljen i zaboravljeni recept sirupa za iskašljavanje od lovorova lista.

Aromatično i ljekovito djelovanje lošinjskog lovora, ružmarina, eukaliptusa ali i mnogih drugih lošinjskih biljnih vrsta, uskoro će osjetiti i svi gosti iz lanca lošinjskih miomirisnih hotela koji od travnja započinju s edukacijom svojih djelatnika iz aromaterapije. U stvaranje ugodne i opuštajuće atmosfere za svoje klijente uključit će se i klimatsko Lječilište Veli Lošinj koje će 118 godina zdravstvenog turizma obilježiti uvođenjem difuzera s domaćim eteričnim uljima u sve svoje prostorije te pružiti svojim klijentima dodatnu ponudu kroz opuštajuće aromaterapeutske masaže.

Otok vitalnosti priprema i posebno iznenađenje za svoje goste 12. svibnja kada će se na najvišem vrhu otoka, planini Osoršćici, promovirati duhovno-energetska antistresna šetnica Sv. Gaudencija, zaštitnika otoka Lošinja. Treći Forum o zdravstvenom turizmu također će se prigodno održati u planinarskom domu, gdje će biti priređena i aromaterapeutska radionica na temu lošinjskog alepskog bora – zaštitnika zdravlja respiratornih organa. Ugodnu romantičnu atmosferu uz opuštajuće mirise lavande, smilja te zvuke klavira, za uskršnje blagdane i 1. svibanj priređuje hotel Aurora. Boutique hotel Mare Mare sve ljubitelje čokolade i slatkih mirisa lošinjskih agruma poziva pak na proljetnu degustaciju ove neodoljive kombinacije slatkih okusa i mirisa.

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.