U potrazi za dupinima

Turistička zajednica Grada malog Lošinja u suradnji s Gradom Malim Lošinjem i Planinarskim društvom Osoršćica, u subotu 16. travnja organizira 4. Pješački maraton Put dupina.

Pješački maraton Put dupina nije natjecateljskog karaktera i namjenjem je svim ljubiteljima pješačenja i uživanja u prirodi. Ove godine put nas vodi istočnom obalom otoka Lošinja, uvalama Kadin, Zagazinjine, Bojčić pa do ribarske lučice Sv. Martin, gdje je početak naselja Mali Lošinj. Od Sv. Martina do uvale Valdarke Turistička zajednica Grada Malog Lošinja uredila je novu pješačku stazu, koja će ovom prilikom biti prvi put prezentirana, dalje od Valdarki put nas vodi do uvale Vale Škura i našeg konačnog odredišta Velog Lošinja. Upravo na ovom dijelu akvatorija otoka Lošinja pojavljuju se najčešće razigrana jata dupina, a tijekom cijelog puta imati će te preksrasan vidik na obale Punta Križe, otočiće Palacol i Oruda, a u daljini se vide otoci rab i Pag i planinski masiv Velebit.

Turistička zajednica pripremila je za sve učesnike mnoga iznenađenja duž staze, a očekuje se oko 150-200 planinara iz Hrvatske, Slovenije i Srbije.

Start: Mali Lošinj – glavni trg, početak u 09,00 sati
Dužina:7.000 metara
Vrijeme hoda: 2 sata
Oprema: lagana sportska odjeća i obuća
Potrošnja kalorija: 300 kalorija

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.