Pohorje & Logarska dolina (15-16.8.)

Mariborsko Pohorje i Logarska dolina sigurno su jedni od najposjećenijih destinacija u Sloveniji te su idealna kombinacija za provođenje aktivnog odmora. I dok se Mariborsko Pohorje odlikuje kao izvrsna skijaška destinacija zimi, a ljeti kao omiljena planina za pješačenje i biciklizam, Logarska dolina s druge strane privlači veliki broj planinara zbog izazovnih vrhova Kamniških Alpi koji je okružuju. Osim toga, i ljubitelji fotografije će doći na svoje jer Logarska dolina na fotografijama djeluje vrlo idilično, gotovo bajkovito.

   

Upravo spoj te dvije destinacije u jednom vikendu ovu biciklističku avanturu čini izuzetnom. Vožnja biciklom po Pohorskoj biciklističkoj transverzali, od gornje postaje kabinske žičnice na Bolfenku, kroz gustu crnogoričnu šumu, uz pašnjake, brojne potočiće sve do jedinstvenih Lovrenških jezera, učinit će ovaj doživljaj Pohorja jedinstvenim. Ako poželite doživjeti prirodu onako kako je vide ptice, onda preporučamo posjetiti novi Put među krošnjama na Rogli. Staza duga 1000 metara s tornjem visokim 37 metara, nešto je što sigurno ne smijete propustiti.

               

Drugi dan je rezerviran za Logarsku dolinu. Riječ je o alpskoj ledenjačkoj dolini dugoj svega 7 kilometara i širokoj oko 250 metara smještenoj podno Kamniških Alpi. Iako se na prvu čini položenom, vožnja do slapa Rinka visokog 90 metara će nam ipak dodati koji metar uspona. Posjetit ćemo također Orlovo gnijezdo i Logarjevu lipu čije se krošnje prostiru i do 24 metara u visinu, a opseg debla joj je oko 485 centimetara. Nakon Logarske doline uspet ćemo se do Solčavske panoramske ceste koju također nazivaju cestom najljepših vidikovaca, a brojne prirodne atrakcije uz nju te gastronomska ponuda vožnju biciklom će učiniti posebnom.

INFO

CIJENA (polazak iz Rijeke) …… 1250 kn
CIJENA (polazak iz Zagreba)1350 kn

Cijena uključuje:
– prijevoz osoba i bicikli kombijem iz Rijeke
– prijevoz prtljage
– 1 polupansion
– 2 vođene MTB ture
– prateće vozilo 
– licenciranog bike vodiča
– turističkog pratitelja
– free Wi-Fi
– organizaciju putovanja
– osiguranje jamčevine
– osiguranje od odgovornosti
– završno čišćenje i posteljinu
– turističku pristojbu

Cijena ne uključuje:
– dodatne obroke
– putno osiguranje
– osobnu potrošnju
– ulaznice

Minimalan broj putnika: 5

NAPOMENA: obavezno ponijeti osobnu ispravu
(osobna iskaznica, putovnica)

PROGRAM

DAN 1 (Dužina: 40 km, Ukupni uspon: 1000 m)
Polazak iz Rijeke s dogovorenog mjesta u ranim jutarnjim satima. Vožnja udobnim kombijem preko Ljubljane/Zagreba do Mariborskog Pohorja. Spremamo se za vožnju i krećemo po Pohorskoj kolesarskoj transverzali u smjeru zapada. Gusta crnogorična šuma nas skriva od kolovoškog sunca dok naši kotači gutaju kilometre makadama i uređenih šumskih staza. Kad se zaželimo predaha, okrjepit se možemo na nekoj od brojnih planinarskih kuća ili brunarica uz transverzalu. Iako se transverzala proteže sve do Doma pod Kremžarjevim vrhom, našu ćemo turu privesti kraju kod Lovrenških jezera i na Rogli gdje možete posjetiti novu šetnicu među krošnjama. Nakon slobodnog vremena za obilazak, ukrcavamo se u kombi i krećemo prema smještaju na agroturizmu (turistična kmetija). Večera. Noćenje


DAN 2
 (Dužina: 48 km, Ukupni uspon: 1200 m)
Nakon doručka, pakiramo se i napuštamo agroturizam te odlazimo do Solčave gdje započinjemo našu drugu biciklističku turu. Ruta nas najprije vodi kroz Logarsku dolinu do slapa Rinka, a potom se uzdižemo na Solčavsku panoramsku cestu s koje se pruža jedinstvena panorama na Logarsku dolinu i vrhove Kamniških Alpi koji se uzdižu nad njom do iznad 2000 metara. Kombinacijom asfalta i makadama uživamo u vožnji dok nas prate brojne krave na ispaši. Slijedi završni spust do kombija te zasluženi ručak. Nakon predaha krećemo za Rijeku/Zagreb gdje se povratak očekuje u večernjim satima.

Kondicijska zahtjevnost: 3/5
Tehnička zahtjevnost: 2/5

NAPOMENA: Organizator zadržava pravo promjene ture prije početka iste uslijed nepredviđenih okolnosti.